Meta: Οριστικό τέλος στα NFTs σε Instagram και Facebook

Η τρέλα των NFTs δεν κράτησε πολύ, καθώς οι χρήστες παγκοσμίως έπαψαν να ενδιαφέρονται αρκετά γρήγορα και όσοι επένδυσαν μεγάλα ποσά για να αγοράσουν ψηφιακά έργα μάλλον το έχουν μετανιώσει πικρά. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από τη Meta, η οποία ανακοίνωσε επίσημα πως αποσύρει οριστικά τα NFTs και τα digital collectibles από το Instagram και το Facebook.

Όσοι παρακολουθούν τα νέα για το συγκεκριμένο θέμα θα θυμούνται ότι η Meta είχε αργήσει αρκετά να μπει στο παιχνίδι, καθώς ξεκίνησε τις δοκιμές για την ενσωμάτωση των NFTs στις πλατφόρμες της μόλις πέρυσι τον Ιούνιο. Τελικά, το όλο εγχείρημα δεν άντεξε ούτε έναν χρόνο και η Meta θα στρέψει την προσοχή της σε άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία Meta Pay, για να ανοίξει ένα ακόμη κανάλι εσόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Δεν αποκλείεται η απόφαση της εταιρείας να πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψιν και το γενικότερο κακό κλίμα που επικρατεί στη Silicon Valley με το πρόσφατο κλείσιμο της τράπεζας που στήριζε τις start-up εταιρείες. Εξάλλου, η Meta προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να μειώσει τα κόστη της για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του περίφημου metaverse, με σημαντικότερη κίνηση αυτήν της απόλυσης 11,000 υπαλλήλων της (13% του συνολικού εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως) τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και αναγνωρίζει πως το ενδιαφέρον για τα NFTs εξασθένισε σημαντικά, η Meta δεν σκοπεύει να παρατήσει εντελώς τον τομέα, ενώ θα παρακολουθεί διακριτικά και όσα συμβαίνουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

[via]

Loading