Μετά το Return to Monkey Island, παίρνει σειρά το...Maniac Mansion;

Παρά τις έντονες δράσεις για την αλλαγή στα γραφικά του Return to Monkey Island, το παιχνίδι λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές από τους gamers σε όλο τον κόσμο μέσα σε αυτές τις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία του. Ο θρυλικός δημιουργός Ron Gilbert έκανε το θαύμα του συνεπικουρούμενος από την πλειοψηφία των μελών της παλιάς φρουράς της Lucasfilm (με εξαίρεση τον Tim Schafer) και μέσα σε αυτήν την χαρούμενη ατμόσφαιρα είχαμε μία αρκετά σοβαρή ένδειξη για την αναβίωση ενός ακόμη σπουδαίου adventure των ‘80s.

Για την ακρίβεια, ο Craig Derrick, εκ των εκτελεστικών παραγωγών της Lucasfilm Games (σ.σ. ανήκει στην Disney), αποφάσισε να μοιράσει τα συγχαρητήρια του στην ομάδα της Terrible Toybox για την δημιουργία του αριστουργηματικού Return to Monkey Island μέσα από ένα tweet και μετά από λίγη ώρα ακολούθησε δεύτερο τιτίβισμα για να κεντρίσει την προσοχή των παλιών adventurάδων.

Back to the Mansion λοιπόν, μια σαφής αναφορά στο Maniac Mansion που κυκλοφόρησε η Lucasfilm Games πίσω στο 1987 για να αλλάξει μια για πάντα την κατηγορία των point-and-click adventure games, ενώ ακολούθησε το σπουδαίο Day of the Tentacle το 1993 ως sequel. Στο ενδιάμεσο, και συγκεκριμένα το 1988, είχε κυκλοφορήσει και το εξίσου εξαιρετικό Zak McKracken με το ίδιο στυλ εναλλαγής χαρακτήρων, αλλά με εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Ομολογουμένως οι καιροί έχουν αλλάξει και τα point-and-click adventures δεν έχουν τόσο μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στους νέους gamers, αλλά ένα ενδεχόμενο επιστροφής στο Maniac Mansion ίσως πυροδοτήσει εκ νέου το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη κατηγορία. Για να δούμε…

Loading