Meta: Βάζει τέλος στην ενότητα Facebook News σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες

Η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αφαιρέσει την καρτέλα News από το Facebook σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία τον προσεχή Δεκέμβρη, αναφέροντας ότι θα στρέψει την προσοχή της σε τομείς που ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες, όπως για παράδειγμα τα videos μικρής διάρκειας.

Η ενότητα News είχε προστεθεί στο Facebook το 2019 ως ένα ξεχωριστό μέρος για να βλέπεις συγκεντρωμένα ειδησεογραφικά άρθρα και τίτλους, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της εταιρείας, το ποσοστό χρήσης του News είναι μικρότερο από 3% παγκοσμίως. Η απόσυρση έρχεται, μάλιστα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του περασμένου Ιουλίου που επιβεβαίωνε πως η Meta θα σταματήσει να πληρώνει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ για να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο Facebook News.

Η αλλαγή που έρχεται στο Facebook News δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Meta σε αυτές τις χώρες. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να βλέπουν links από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στο κεντρικό Feed τους και φυσικά τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα Pages τους για να δημοσιεύουν περιεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η Meta προχώρησε σε καθολική απόσυρση των ειδήσεων στον Καναδά, καθώς ένα νέο νομοσχέδιο (Online News Act) υποχρέωνε την εταιρεία να πληρώνει τα μέσα ενημέρωσης για να δημοσιεύονται ειδήσεις τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram.

Γενικότερα βιώνουμε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας της Meta, η οποία εξετάζει σοβαρό το ενδεχόμενο να διαθέτει συνδρομητικές εκδόσεις των Facebook και Instagram στην Ευρώπη χωρίς διαφημίσεις.

[Meta]

Loading