Μηχανή αναζήτησης από την Apple: Εντείνονται οι ενέργειες για την ανάπτυξη της

Οι φήμες του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την ανάπτυξη μηχανής αναζήτησης από την Apple έρχονται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την έρευνα που πραγματοποιεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές της Google. Όπως είδαμε και πρόσφατα, η Google πληρώνει ετησίως $8-12 δισ. στην Apple προκειμένου το Google Search να αποτελεί την καθορισμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της τελευταίας και αυτό θεωρείται από τους εισαγγελείς σοβαρή ένδειξη για την πολιτική της Google.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Financial Times, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κατηγορηθεί και η Apple διότι δέχεται αυτήν την ετήσια πληρωμή και γι΄ αυτό έχει επισπεύσει τις ενέργειες της για την ανάπτυξη της δικής της λύσης, προχωρώντας σε προσλήψεις ατόμων με καλό παρελθόν στον συγκεκριμένο τομέα (συμπεριλαμβάνονται πρώην εργαζόμενοι της Google), ενώ ήδη έχουν βρεθεί ενδείξεις για τη λειτουργία του δικού της web crawler “Applebot”.

Είναι ακόμα νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τη μηχανή αναζήτησης της Apple, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αναπτύσσεται με σκοπό να ανταγωνιστεί πραγματικά το Google Search. Πιθανότατα θα τη δούμε ως εναλλακτική επιλογή για τις συσκευές της και με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, ούτως ώστε να πείσουν τις αρμόδιες αρχές πως δεν βασίζεται αποκλειστικά στη Google.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading