MIcrosoft: Φήμες για ενσωμάτωση διαφημίσεων στα free-to-play games του Xbox

Μια αναφορά της ιστοσελίδας Insider έρχεται να φέρει στο φως μια νέα πολιτική που ενδεχομένως σκέφτεται να υιοθετήσει η Microsoft για τα δωρεάν παιχνίδια του Xbox. Η ιστοσελίδα επικαλείται πηγές εκ των έσω που κάνουν λόγο για προσθήκη διαφημίσεων με μη παρεμβατικό τρόπο στο gameplay των παιχνιδιών, όπως για παράδειγμα σε πινακίδες στις πίστες των racing games.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να κρατά κάποιο μερίδιο από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται στα free-to-play games και απλά θα διευκολύνει τους δημιουργούς και τους διαφημιστές να αποκτήσουν ένα νέο κανάλι εσόδων για τις δικές τους επιχειρήσεις πέρα από τα συστήματα μικροσυναλλαγών.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, το Insider τονίζει ότι η Microsoft δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να πειράξει την εμπειρία gaming, υπό την έννοια να μην γίνουν ενοχλητικές οι διαφημίσεις και γι’ αυτό ίσως εστιάσει στη δημιουργία ενός κλειστού marketplace με συγκεκριμένα brands που θα μπορούν να διαφημίζονται στα δωρεάν games. Επιπλέον, δεν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα που συλλέγει μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της για να σερβίρει στοχευμένες διαφημίσεις σε κάθε χρήστη.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε το θέμα αναφέροντας τα εξής:

Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία που προσφέρουμε στους gamers και τους developers, αλλά για την ώρα δεν έχουμε κάτι περισσότερο να μοιραστούμε.

Κλείνοντας, το Insider αναφέρει πως αν προχωρήσει τελικά η ενσωμάτωση διαφημίσεων στα δωρεάν games του Xbox, αυτό θα συμβεί από το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς και έπειτα. Έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τότε και ίσως η Microsoft περιμένει να δει πως θα αντιμετωπίσει το κοινό αυτές τις διαρροές για να πάρει μια τελική απόφαση.

[via]

Loading