Microsoft Streetside: Ξεκίνησε η χαρτογράφηση στην Ευρώπη, για τον ανταγωνιστή του Google StreetView!

Φαίνεται ότι η κόντρα της Microsoft με τη Google δεν αφορά μόνο το μονοπώλιο της δεύτερης στις μηχανές αναζήτησης, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πρόγραμμα "Streetside" στην Ευρώπη, για να ανταγωνιστεί φυσικά το Google StreetView!

Σύμφωνα με το BBC, τα αυτοκίνητα της Microsoft έχουν ξεκινήσει ήδη την χαρτογράφηση περιοχών του Λονδίνου, και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Η διαφορά με το StreetView της Google, είναι ότι η καταγραφή θα γίνεται μόνο σε αστικά κέντρα που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου, και όχι παντού.

Ακόμη, η Microsoft δηλώνει ότι προτού φτάσει σε κάποια περιοχή, θα ενημερώνει το κοινό για τις επικείμενες ενέργειες της, προφανώς για να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει καταγγελίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, που ακόμα βαραίνουν τη Google.

Οποιοσδήποτε θέλει να εξαιρεθεί από την εμφάνιση της ιδιοκτησίας του στο Streetside, θα μπορεί να το δηλώνει προτού γίνει η χαρτογράφηση, σε αντίθεση με τη Google που επέτρεπε στους πολίτες να κινηθούν ανάλογα μετά τη δημοσίευση των εικόνων.

Φυσικά, η υπηρεσία Microsoft Streetside θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing και στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Μένει να δούμε εάν θα αντιμετωπιστεί θετικά από το κοινό!

[πηγή BBC]
Loading