Microsoft: Θα σεβαστεί τις αποκλειστικότητες της Bethesda για το PS5

Ο σεισμός που προκάλεσε η σημερινή είδηση για την εξαγορά της ZeniMax Studios από τη Microsoft έναντι $7.5 δισ. ήρθε να συνταράξει τα νερά στον χώρο του gaming και πολύ εύλογα, οι gamers άρχισαν να αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με τις αποκλειστικότητες.

Ως γνωστόν, υπό τη σκεπή της ZeniMax Studios δραστηριοποιούνται σπουδαία studios (Bethesda Softworks, Arkane, id Software, Alpha Dog, Tango κ.ά.) και κάποια από αυτά έχουν ήδη ανακοινώσει αποκλειστικότητες για το PlayStation ή το Nintendo Switch. Ποια θα είναι η στάση της Microsoft απέναντι σε αυτήν την κατάσταση;

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer, τόνισε ότι η Microsoft θα σεβαστεί απόλυτα αυτές τις συμφωνίες (π.χ. Deathloop, Ghostwire: Tokyo) και μετά θα λανσάρει τα παιχνίδια για το Xbox. Στο μέλλον θα αποφασίζεται ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι αν θα το δούμε και σε άλλες πλατφόρμες πλην των Windows PCs και Xbox.

Η Microsoft φαίνεται ότι θα παίξει συντηρητικά το χαρτί της εξαγοράς της ZeniMax, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης των σπουδαίων IPs για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές στο Xbox Series X/S. Άλλωστε, η Sony έχει στη φαρέτρα της αρκετά κορυφαία αποκλειστικά παιχνίδια και θα ήταν μάλλον αφελές να μην πράξει το ίδιο και η Microsoft.

Για παράδειγμα, το The Elder Scrolls 6 έχει ανακοινωθεί επίσημα από το 2018, χωρίς να γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι διαθέσιμες πλατφόρμες. Θα ήταν χωρίς αμφιβολία ένα πολύ ισχυρό selling point αν κυκλοφορούσε αποκλειστικά για την πλατφόρμα της Microsoft, άσχετα αν θα βρίζαμε όλοι οι υπόλοιποι gamers.

Με τον καιρό θα έχουμε περισσότερες διευκρινίσεις για τις συνέπειες της εξαγοράς στο καθαρό επίπεδο των video games. Το σίγουρο είναι ότι ενισχύεται αφάνταστα η συνδρομητική υπηρεσία Game Pass.

[via]

Loading