Microsoft: Το Android είναι το κορυφαίο mobile λειτουργικό σύστημα

Πριν από μερικές ημέρες και προς έκπληξιν όλων, η Microsoft παρουσίασε ένα πρωτότυπο dual-screen smartphone με ονομασία Surface Duo και τη δυνατότητα να τρέχει εφαρμογές Android, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει παρατήσει τα όνειρα της για τον χώρο του mobile. Παρόλα αυτά, με την επιλογή του Android παραδέχεται την ανωτερότητα της Google και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κλείνει οριστικά την πόρτα του Windows Mobile.

Η παραδοχή αυτή δεν μένει μόνο στα χαρτιά, καθώς ο επικεφαλής του τμήματος Microsoft Devices, κ. Panos Panay, δήλωσε ξεκάθαρα πως το Android είναι το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για αυτή τη μορφή dual-screen συσκευής. Εδώ γεννάται εύλογα το ερώτημα γιατί η Microsoft δεν στράφηκε στο Windows 10X και για αυτό το μέγεθος συσκευής, δεδομένου ότι η βελτιστοποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματός της θα χρησιμοποιηθεί στο Surface Neo.

Ίσως η επιλογή του Android OS έχει να κάνει περισσότερο με τις εκατομμύρια εφαρμογές που προσφέρει στους χρήστες, μιας και η πλειοψηφία του κόσμου έχει διαρκώς στα χέρια του το smartphone, άσχετα εάν βρίσκεται στον εργασιακό χώρο ή όχι. Εάν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε με το μέρος τους…

[via]

Loading