Visual Studio Achievements: Η Microsoft κάνει τον προγραμματισμό ...παιχνιδάκι!

Η Microsoft αποφάσισε να δώσει νέα, πιο ελκυστική πνοή στην πλατφόρμα ανάπτυξης Visual Studio κάνοντας τον προγραμματισμό να θυμίζει social game στο Facebook!

Χάρη σε ένα νέο plug-in, ονόματι Visual Studio Achievements, οι χρήστες του Visual Studio θα μπορούν να να επιτυγχάνουν achievements, να κερδίζουν αστέρια και άλλα έπαθλα, αλλά και να ανταγωνίζονται τους συνεργάτες τους στον τελικό πίνακα κατάταξης!

Η αξιολόγηση έχει να κάνει φυσικά με τον εκάστοτε κώδικα του developer  -πόσο έξυπνος και αποδοτικός είναι, ποιες δυνατότητες του Visual Studio αξιοποιεί κ.ο.κ.

Μία πολύ έξυπνη κίνηση από τη Microsoft που έρχεται να δώσει ένα επιπλέον και σίγουρα ευχάριστο κίνητρο στους προγραμματιστές προκειμένου να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά τους και -γιατί όχι- να βελτιώσουν ακόμα και τις ικανότητές τους.

Σύμφωνα με τον Karsten Januszewski της Microsoft:

"Οι προγραμματιστές έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε φίλους, συναδέλφους, συζύγους και πελάτες πόσο καλοί είναι σε αυτό που κάνουν μέρα-νύχτα. Πρόκειται για ένα 'χιουμοριστικό' παιχνίδι που συν τοις άλλοις σου δίνει το κίνητρο να γνωρίσεις νέες λειτουργίες του Visual Studio. Αυτή είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της Microsoft να αναγνωρίσει την αξία των προγραμματιστών για την ακούραστη και αξιέπαινη δουλειά τους."

[πηγή slashgear]
Loading