Hackάρεται το κανάλι της Microsoft στο YouTube

Μετά την πρόσφατη επίθεση στο Sesame Street Channel στο YouTube, αυτή τη φορά σειρά είχε η Microsoft. Συγκεκριμένα, κατά το πρωινό της Κυριακής το επίσημο κανάλι της Microsoft στο YouTube δέχτηκε μια περίεργη επίθεση.

Όλα τα video της εταιρείας και οι τελευταίες διαφημιστικές καμπάνιες της έδειχναν να απουσιάζουν από το κανάλι, δίνοντας τη θέση τους σε νέα video σύντομης διάρκειας καθώς και clips για διαφημίσεις (λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το κανάλι έχει 24.000 subscribers).

Και εκεί που όλοι αναρωτιόντουσαν τι είχε γίνει, ήρθε ένα post να ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο:

"Δεν έκανα κάτι κακό, απλά μπήκα στο λογαριασμό μου που δημιούργησα το 2006 :/ Σπονσοράρουμε το Subbox US οπότε όποιος ενδιαφέρεται για upload ας μας στείλει μήνυμα!"

Μια πιθανή εξήγηση του πώς ο συγκεκριμένος χρήστης κατόρθωσε να hackάρει το κανάλι, είναι να είχε δημιουργήσει λογαριασμό "Microsoft", όταν ακόμα το YouTube δεν ήταν στις μεγάλες δόξες του.

Όταν αργότερα ο κολοσσός του software ζήτησε να απενεργοποιηθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός για να τον αναλάβει η ίδια, αυτός πιθανότατα συνέχιζε να είναι συνδεδεμένος με το email του χρήστη. Έτσι, το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο τελευταίος ήταν να αλλάξει τους κωδικούς χρησιμοποιώντας το email του.

Μερικές ώρες αργότερα, η Microsoft ανέκτησε τελικά τον έλεγχο του καναλιού της και από εκείνη τη στιγμή όλα δείχνουν να λειτουργούν φυσιολογικά.

[πηγή geekwire]
Loading