Μοριακή ανάλυση με το smartphone ετοιμάζουν οι Trinamix και Qualcomm

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε μεταξύ της Qualcomm και της γερμανικής εταιρείας Trinamix, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός module που θα επιτρέπει στα smartphones να πραγματοποιούν μοριακή ανάλυση.

Η Trinamix αποκάλυψε πως κατασκευάζει ένα μικρό αισθητήρα υπερύθρων για smartphones που διαθέτουν επεξεργαστές της Qualcomm, ο οποίος θα λειτουργεί ως φασματοσκόπιο και με τη βοήθεια της AI Engine της Qualcomm θα επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη μοριακή ανάλυση.

Στο επίσημο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι τα μελλοντικά smartphones με την τεχνολογία της Trinamix θα μας δίνουν τη δυνατότητα να σαρώνουμε το δέρμα μας και να λαμβάνουμε σχεδόν άμεσα προτάσεις για τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης ανάλογα με τα επίπεδα λιπαρότητας και ενυδάτωσης. Ένα άλλο παράδειγμα περιγράφει τον άμεσο διατροφικό υπολογισμό σε διάφορες τροφές (πρωτεΐνη, λιπαρά, σάκχαρα), όπως και ενημέρωση για την γνησιότητα των υλικών (π.χ. αν είναι αληθινό δέρμα ή συνθετικό) ή τη σύσταση των πλαστικών.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Android Authority, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Trinamix, κ. Steven Meyers, τόνισε τα εξής:

Από τεχνικής άποψης, η πλειοψηφία των B2B εφαρμογών (business-to-business) που έχουμε αναπτύξει μπορούν να υποστηριχθούν από τα smartphones χάριν στην τεχνολογία μας. Προς το παρόν δεν έχουμε τελειοποιήσει τον σχεδιασμό του module, ωστόσο, υπολογίζουμε πως το μέγεθος του δεν θα είναι μεγαλύτερο από έναν κλασικό αισθητήρα CMOS που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις κάμερες των smartphones.
Ο σχεδιασμός αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021 και τότε θα αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα συνοδευτεί, μάλιστα, από ένα smartphone-αναφορά για τις δυνατότητές του και φυσικά θα υπάρχει ένα minimum απαιτήσεων για τις συσκευές που θα μπορούν να το υποστηρίξουν.

Μοριακή ανάλυση με το smartphone. Γιατί όχι;

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading