MWC 2021: Έξι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στην «καρδιά» της καινοτομίας

Tο Invent ICT, το πρωτοπόρο πρόγραμμα επώασης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων, συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά με 6 ομάδες, στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας για startups, που πραγματοποιείται υβριδικά στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Οι νεοφυείς εταιρείες Siba, Trimsignal, Coffeeco, InAccel, Experience Scanner και Voltage Stability Monitoring Tools, ως μέλη της ελληνικής αποστολής, θα συμμετάσχουν τόσο στην κεντρική σκηνή του MWC 2021, όσο και στο 4YFN (4 YEARS FROM NOW) και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, αλλά και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες, με τα διεθνή οικοσυστήματα.

Οι ομάδες του Invent ICT θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις και τα προϊόντα τους με φυσική παρουσία , σε ειδικά διαμορφωμένα booth, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν «φυσικές» ή και virtual B2B συναντήσεις με πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές του διεθνούς οικοσυστήματος, ενισχύοντας έτσι τον εξωστρεφή χαρακτήρα του προγράμματος.

Παράλληλα, κάτω από το concept “Connected Impact”, που αποτελεί το κύριο θέμα της έκθεσης, θα αποκομίσουν γνώσεις σχετικά με την επίδραση της νέας πραγματικότητας της πανδημίας στην ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς, τη σημαντική συμβολή των νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην εποχή μετά τον Covid-19, ως προς την υιοθέτηση νέων συνηθειών και πρακτικών που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

mwc-2021-1.jpg

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που πρόκειται να λάβουν μέρος στην έκθεση της Βαρκελώνης, είναι οι ακόλουθες:

  • Siba: ανάπτυξη συστήματος σενσόρων χαμηλού κόστους για την αξιόπιστη και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος σε κτίρια, με χρήση ασύρματου δικτύου αισθητήρων και IoΤ.

  • Trimsignal: εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης κατά 35-60%.

  • Coffeeco: εκμετάλλευση οργανικών υπολειμμάτων καφέ με σκοπό την απομόνωση φυσικών πολυφαινολών.

  • Experience Scanner: ανάπτυξη ταξιδιωτικής πλατφόρμας, με σκοπό την ολοκληρωμένη πρόταση ταξιδιωτικής εμπειρίας, ύστερα από τον έλεγχο πολλαπλών δεδομένων.

  • Voltage Stability Monitoring Tools: ανάπτυξη μεθόδου ανίχνευσης αστάθειας τάσης σε Συστήματα μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ).

  • InAccel: εξειδικεύεται στην ανάπτυξη επιταχυντών για μηχανική μάθηση, ανάλυση & επεξεργασία δεδομένων (συμπίεση, κρυπτογράφηση) και βάσεις δεδομένων.

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Samsung, ΕΕΚΤ, HEMEXPO, TETRAGON, ΕΕΤΤ, ΕΛΚΕΔ, INVENT ICT, INFORMATION SOCIETY S.A, AD & PR LAB, Phaistos Investment Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading