Νέα Lenovo ThinkPad laptops και φορητή οθόνη ThinkVision [MWC 2022]

Στο πλαίσιο του MWC 2022, η Lenovo ανακοίνωσε τις νέες προσθήκες στις σειρές ThinkPad και ThinkVision. Το ολοκαίνουργιο ThinkPad X1 Extreme Gen 5, βασισμένο έως και τους τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστές της σειράς Intel vPro με επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core i9 H που τρέχουν Windows 11 Pro, διαθέσιμη με επιλογές από τις ολοκαίνουργιες κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX, μνήμη έως και 64GB DDR5 καθώς και προαιρετικούς διπλούς SSD δίσκους που παρέχουν άφθονη χωρητικότητα έως και 8TB, οδηγεί τις επιδόσεις σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, ικανό να ανταποκριθεί και στις πλέον απαιτητικές εργασίες. Το X1 Extreme Gen 5 περιλαμβάνει πλέον τεχνολογία Dolby Voice® με λειτουργία ακύρωσης θορύβου και προαιρετική οθόνη WQXGA με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz και χαμηλό μπλε φωτισμό και απευθύνεται σε δημιουργούς περιεχομένου.

Η Lenovo παρουσιάζει επίσης μια σειρά από αναβαθμίσεις στη σειρά ThinkPad T series προκειμένου να ανταποκριθεί στις παραγωγικές και συνεργατικές ανάγκες ενός εξαιρετικά πολύμορφου εργατικού δυναμικού. Η μετάβαση σε οθόνες με αναλογίες 16:10 και τεχνολογία χαμηλού blue light, σε συνδυασμό με τις επιλογές για κάμερες FHD, πλαισιωμένες από σύστημα ηχείων Dolby Audio και Dolby Voice ανεβάζουν επίπεδο στη συνεργατική εμπειρία, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από τη σταθερότερη σύνδεση στο εκάστοτε δίκτυο χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi 6E και βελτιωμένες επιλογές WWAN.

Οι καινοτομίες αυτές έρχονται στον απόηχο της αναγνώρισης της Lenovo, για μία ακόμη φορά, ως μία από τις εταιρίες με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη από την Corporate Knights. Μέχρι το 2025, η Lenovo στοχεύει στο να εξασφαλίζει το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας για τις δραστηριότητές της σε ολόκληρο τον πλανήτη από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και να αφαιρέσει από την εφοδιαστική αλυσίδα ένα εκατομμύριο τόνους αερίων που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, η Lenovo εξακολουθεί να εστιάζει στον περιορισμό της επίδρασης που έχουν οι δραστηριότητές της στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά (PCC) στο πλαίσιο των ηχείων, τις βάσεις στήριξης των μπαταριών και τους μετασχηματιστές της, όπως αναφέρεται στις σημερινές ανακοινώσεις. Αντίστοιχα, τα ThinkPad αυτά περιλαμβάνουν 90% ανακυκλωμένα ή/και βιώσιμα υλικά στις συσκευασίες τους, έχουν πιστοποίηση ENERGY STAR και είναι καταχωρημένα στην EPEAT, καθώς ανταποκρίνονται στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

lenovo-thinkvision.jpg


Τα υβριδικά εργασιακά περιβάλλοντα χρειάζονται ευέλικτους και προσαρμόσιμους εργασιακούς χώρους. Οι αυξημένες ανάγκες απεικόνισης πληροφοριών πιέζουν τις ήδη φορτωμένες οθόνες. Κι εδώ έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα η ολοκαίνουργια φορητή οθόνη ThinkVision M14d με σύνδεση USB-C®, καθώς ζυγίζει λιγότερα από 600 γραμμάρια, προσφέρει 14 ίντσες με εξαιρετικά λεπτά bezels, αναλογία 16:10 και υψηλή ανάλυση (2240 x 1400) που υποστηρίζει ένα 100% sRGB χρωματικό φάσμα για ακόμη μεγαλύτερη οπτική πιστότητα. Η τεχνολογία χαμηλού blue light προστατεύει τα μάτια, ενώ η απλούστατη σύνδεση με τη χρήση ενός και μόνο καλωδίου, ώστε να επεκτείνεται άμεσα ο χώρος απεικόνισης, επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωσή της σε σύνθετα εργασιακά περιβάλλοντα που απαιτούν τάχιστη ανταπόκριση στις ανάγκες που προκύπτουν από τη συνεργασία με πελάτες ή συναδέλφους.

lenovo-thinkpad-extreme-x1.jpg

Το Χ1 Extreme Προσφέρει Κορυφαίες Επιδόσεις

Το ThinkPad X1 Extreme Gen 5 είναι ένα πανίσχυρο μηχάνημα, σχεδιασμένο να ενθουσιάσει όλους τους χρήστες που επιζητούν κορυφαίες επιδόσεις για απαιτητικές εργασίες και διασκέδαση υψηλού επιπέδου. Η πέμπτη γενιά συγκεντρώνει όλα τα θετικά στοιχεία της πλατφόρμας X1 Extreme και παρουσιάζει το ισχυρότερο ThinkPad X1 που έχει υπάρξει.

Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Νέα επιλογή οθόνης 16 ιντσών με αναλογίες 16:10 και συχνότητα ανανέωσης 165Hz, με τεχνολογία χαμηλού blue light. Οι άλλες επιλογές οθονών προσφέρουν έως και 600 nit φωτεινότητας με ανάλυση 4K resolution, εργοστασιακή ρύθμιση χρωμάτων, Dolby Vision HDR για εξαιρετικά ζωντανή ποιότητας εικόνας, ενώ διαθέτουν και πιστοποίηση τεχνολογίας χαμηλού blue light.. Σε επιλεγμένες οθόνες προσφέρονται προαιρετικά λειτουργίες αφής και γραφίδας.

  • Επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core H έως και i9 με προαιρετική τεχνολογία Intel vPro

  • Νέες επιλογές καρτών γραφικών υψηλών επιδόσεων, μέσω της NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti με 16GB GDDR6. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τις NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, RTX 3060 ή RTX 3070 Ti.

  • Ενσωματωμένη θερμική πάστα υγρού μετάλλου τόσο για της ψύξη του επεξεργαστή όσο και της κάρτας γραφικών, προσφέροντας βελτίωση των επιδόσεων κατά έως και 10% χάρη στη βελτιωμένη θερμική απόδοση, βοηθώντας στην επίτευξη 110W TDP.

  • Το X1 Extreme Gen 5 μπορεί να υποστηρίξει ταχύτατη μνήμη DDR5 4800Mhz έως και 64GB καθώς και δύο 4TB M.2 PCIe Gen 4 SSD, όπως και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία, της τάξης των 90Wh (βατώρες).

  • Ο αναγνώστης καρτών SD Express 7.0 υποστηρίζει τις νέες, εξαιρετικά ταχείς κάρτες μνήμης SDXC.

  • Η λειτουργία Dolby Voice με την ολοκαίνουργια τεχνολογία ακύρωσης θορύβου έρχεται να προστεθεί στις λύσεις που προτείνονται από τη Dolby και περιλαμβάνουν σύστημα ηχείων Dolby Atmos® και προαιρετικά Dolby Vision σε επιλεγμένες οθόνες.

  • Το ThinkPad X1 Extreme Gen 5, όπως όλα τα μοντέλα ThinkPad X1, είναι έτοιμο να υποστηρίξει την πλήρη σουίτα εργαλείων εντοπισμού της Tile, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εντοπίζουν τον υπολογιστή τους μέσα σε διάστημα έως και 14 ημερών, ακόμη και όταν αυτός είναι απενεργοποιημένος.

Οι βελτιώσεις αυτές καταδεικνύουν την αδιάκοπη αφοσίωση της Lenovo στην τελειοποίηση των σχεδιαστικών και κατασκευαστικών διαδικασιών, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι επιδόσεις και η εμπειρία χρήσης.

lenovo-thinkpad-p14.jpg


Φορητές Προτάσεις για τις Ανάγκες Πιστοποίησης κατά ISV

Τα ThinkPad P14s Gen 3 και P16s Gen 1, τα πλέον φορητά workstation της Lenovo, συνδυάζουν δύναμη και επιδόσεις για επαγγελματίες χρήστες σε κίνηση. Κατασκευασμένα με τους νέους επεξεργαστές Intel Core και επαγγελματικά γραφικά NVIDIA T550, και τα δύο workstation είναι πιστοποιημένα κατά ISV και είναι ιδανικά για την υποστήριξη απαιτητικών εφαρμογών, όπως AutoCAD, Revit, SolidWorks, και όχι μόνο. Αυτά τα φορητά μηχανήματα εξασφαλίζουν παράλληλα αξιοπιστία και ανθεκτικότητα χάρη στη σουίτα ασφαλείας ThinkShield και τις δοκιμές MIL-SPEC που χρειάζονται οι απαιτητικοί χρήστες που πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά ευχρηστίας, συμπεριλαμβανομένου μεγαλύτερου touchpad, μπαταρίας ικανής να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης ημέρας, βελτιωμένη κάμερα FHD, τεχνολογία περιορισμού του μπλε φωτός και εργοστασιακή χρωματική ρύθμιση X-Rite για απόλυτη χρωματική ακρίβεια. Ως νέα είσοδος στις προτάσεις της Lenovo σε επίπεδο workstation το ThinkPad P16s Gen 1 επαναπροσδιορίζει τις έννοιες της δύναμης και της φορητότητας, μέσα από ένα λεπτό και ελαφρύ σασί 16 ιντσών. Αυτή η νέα προσέγγιση, όπως σε όλα τα μοντέλα της σειράς ThinkPad P, έχει σχεδιαστεί έχοντας τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους φοιτητές κατά νου, καθώς συνοδεύεται από οθόνη με αναλογία 16:10 ικανή να προσφέρει αυξημένη επιφάνεια απεικόνισης, για την παρακολούθηση και δημιουργία περιεχομένου με εξαιρετική διαύγεια. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται με καλύμματα σε μαύρο ή αλουμίνιο με απόχρωση storm grey.

lenovo-thinkpad-t16.jpg


H σειρά ΤhinkPad T series Εξελίσσεται Ακόμη Περισσότερο

H σειρά ThinkPad T, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 και αποτελεί το πλέον επιτυχημένο επαγγελματικό Laptop της Lenovo, αποτελεί εδώ και καιρό έναν πραγματικό «εργάτη», σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες ενός ευρέως φάσματος χρηστών. Σήμερα, η Lenovo έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο ThinkPad T16 μαζί με τα ανανεωμένα ThinkPad T14s Gen 3 και T14 Gen 3. Διατίθενται είτε με τους νέους επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core με προαιρετική τεχνολογία Intel vPro, είτε με τους νέους επεξεργαστές AMD Ryzen PRO 6000 για φορητές συσκευές με τον επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton, ενώ όλα τα μοντέλα τρέχουν έως και Windows 11 Pro.

Τα νέα χαρακτηριστικά, συνοπτικά, περιλαμβάνουν:

  • Νέες επιλογές οθονών 14 και 16 ιντσών με αναλογίες 16:10, με πολύ λεπτό σχεδιασμό πλαισίου. Μεγάλη ποικιλία επιλογών σε οθόνες ανάλογα το μοντέλο που μπορούν να προσφέρουν φωτεινότητα έως και 500 nits σε ανάλυση 4Κ, υποστήριξη Dolby Vision HDR, ενώ ορισμένες επιλογές διαθέτουν τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτός. Για το ThinkPad T14s υπάρχει και η επιλογή οθόνης OLED 2,8Κ. Επίσης, σε επιλεγμένες οθόνες προσφέρεται λειτουργία αφής.

  • Τα γραφικά αναλαμβάνει η AMD Radeon 600M στα μοντέλα με επεξεργαστές AMD models, ή το Intel Iris Xe graphics με προαιρετικές ξεχωριστές κάρτες γραφικών NVIDIA MX 550 ή RTX 2050 στα μοντέλα με επεξεργαστές Intel.

  • Το Wi-Fi 6E και το προαιρετικό Cat16 4G Wireless WAN προσφέρουν γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση από το σπίτι, το γραφείο ή και στην ενδιάμεση διαδρομή.

  • Τα ThinkPad T14 και T16 προτείνονται με δύο επιλογές μπαταρίας. Στο T14 η επιλογή των 39.3Wh απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν μια συσκευή 0,23 κιλά ελαφρύτερη από ό,τι η προηγούμενη γενιά για ακόμη ανετότερη μεταφορά, ενώ η επιλογή των 52.5Wh απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Στο T16, οι διαθέσιμες επιλογές είναι στις 52.5Wh και 86Wh.

  • Οι νέες προτάσεις οθονών με αναλογίες 16:10 ενσωματώνουν προαιρετικά κάμερα FHD ή υπέρυθρη FHD για βελτιωμένη ποιότητα τηλεδιασκέψεων, με απτό κλείστρο ιδιωτικότητας. Στα μοντέλα Τ14s με υπέρυθρη κάμερα προσφέρεται η λειτουργία αναγνώρισης ανθρώπινης παρουσίας με τεχνολογία ραντάρ.

  • Το ThinkPad T14 θα είναι η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά παρέχοντας λύση αναγνώρισης ανθρώπινης παρουσίας βασισμένη σε τεχνολογία αισθητήρα υπερήχων από τη πλατφόρμα AI Virtual Smart Sensor Platform™ της Elliptic Labs.

  • Μεγαλύτερο touchpad των 115mm προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

  • Όπως και στο X1 Extreme Gen 5, η λειτουργία Dolby Voice με τη νέα τεχνολογία ακύρωσης θορύβου που εισάγει έρχεται να προστεθεί στις λύσεις που παρέχονται από τη Dolby και περιλαμβάνουν το γνωστό σύστημα ηχείων Dolby Audio ως βασική επιλογή, με προαιρετική δυνατότητα Dolby Vision σε επιλεγμένες οθόνες.

  • Όπως όλα τα μοντέλα X1 models, η σειρά ThinkPad T με επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core και Intel WLAN είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πλήρη σουίτα εργαλείων εντοπισμού της Tile, ώστε να μπορούν οι χρήστες να εντοπίζουν τον υπολογιστή τους μέσα σε διάστημα έως και 14 ημερών, ακόμη και όταν αυτός είναι απενεργοποιημένος.

Η ασφάλεια αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας. Ο αναγνώστης αποτυπώματος βρίσκεται ενσωματωμένος στο πλήκτρο ενεργοποίησης για ευκολότερη σύνδεση μέσω του Windows Hello και όλα τα μοντέλα είναι Windows Secured-core. 

lenovo-thinkvision-m14d.jpg


Μετατρέψτε κάθε χώρο σε γραφείο

Εξαιρετικό συνοδευτικό εργαλείο για οποιοδήποτε ThinkPad είναι η νέα φορητή οθόνη ThinkVision M14d με σύνδεση USB-C. Με βάρος μικρότερο των 600 γραμμαρίων, η M14d, χάρη στην 14 ιντσών οθόνη της με ανάλυση 2,2K, προσφέρει επιπλέον χώρο θέασης με την όλο και συνηθέστερη αναλογία 16:10, ενώ συνδέεται πανεύκολα με καλώδιο USB Type-C το οποίο μπορεί παράλληλα να λειτουργεί ως καλώδιο τροφοδοσίας, για μια κομψή ενσύρματη λύση. Διαθέτει δύο θύρες USB-C που υποστηρίζουν τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στη M14d να λειτουργεί ως κόμβος USB για τη σύνδεση υποστηριζόμενων περιφερειακών, όπως εξωτερική αποθηκευτική μονάδα ή κάποιο smartphone, στην ελεύθερη θύρα. Είτε καλείται να αποτελέσει μια βολική δεύτερη οθόνη σε ένα οικιακό γραφείο, είτε να επιτρέψει την άνετη παρακολούθηση μιας παρουσίασης σε μια αίθουσα συσκέψεων, η ThinkVision M14d είναι σχεδιασμένη για παρατεταμένη χρήση χάρη στην εργονομική βάση ρύθμισης ύψους μέχρι και τα 11mm, ενώ διαθέτει τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτισμού που μειώνει την καταπόνηση των ματιών. Επιπλέον, συνοδεύεται από προστατευτική θήκη ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα σε μια τσάντα μαζί με έναν φορητό υπολογιστή.

Loading