Netflix: Καταργεί την πληρωμή νέας συνδρομής από την iOS εφαρμογή για να αποφύγει το "χαράτσι"

Η Epic Games εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το μοντέλο διανομής των κερδών στα Google Play Store, App Store και Steam πρώτα αποσύροντας τα παιχνίδια της και έπειτα με τη δημιουργία δικού της καταστήματος (Epic Games Store). Δεν είναι, όμως, η μόνη εταιρεία που βρίσκει άδικο το μοντέλο των Google, Apple και Valve. Από τη δική της σκοπιά, η Netflix αποφάσισε να προβεί και αυτή σε μια παρόμοια ενέργεια, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το iOS στην παρούσα φάση.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής υπηρεσία θα εξακολουθήσει να προσφέρει (αναγκαστικά) την εφαρμογή της για iPhone και iPad μέσα από το App Store, αλλά στο εξής δεν θα μπορούν οι νέοι χρήστες να πληρώσουν τη συνδρομή τους απευθείας από αυτήν, θέλοντας έτσι να αποφύγει το "χαράτσι" του 30% που επιβάλει η Apple. Αντ' αυτού, θα πρέπει να καταφεύγουν σε πληρωμή της συνδρομής τους μέσω του υπολογιστή τους. Σημειώστε, όμως, ότι όσοι έχουν ήδη συνδρομή στο Netflix θα μπορούν να συνεχίσουν να την ανανεώνουν κανονικά από την εφαρμογή τους για συσκευές iOS.

Το πιθανότερο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες - εβδομάδες θα έχουμε την αντίστοιχη κίνηση της εταιρείας και για το Android OS, πάντα για τους νέους συνδρομητές της υπηρεσίας Netflix.

[via]

Loading