Προσεχώς νέες Gorilla Glass αντιμικροβιακές και μη-ανακλαστικές οθόνες

bacteria

Η Corning που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των ανθεκτικών Gorilla Glass οθόνων μίλησε στο MIT Mobile Technology Summit για τη νέα τεχνολογία οθονών στην οποία δουλεύει. Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας, Dr. Jeffrey Evenson, οι νέες οθόνες θα διαθέτουν μια αντιμικροβιακή επικάλυψη που θα μπορεί να σκοτώνει όλα τα μικρόβια που βρίσκονται στην επιφάνεια του κινητού σου μέσα σε διάστημα δύο ωρών.

corning-antireflectionΕπιπλέον, η επόμενη έκδοση των Gorilla Glass οθονών θα είναι 10 φορές πιο διάφανη από το μεταλλικό νερό ώντας ταυτόχρονα μη ανακλαστική. Με άλλα λόγια θα παρέχει καλύτερη οπτική κάτω από το φως του ήλιου και θα καθιστά την ανάγνωση πολύ ευκολότερη από τις σημερινές οθόνες. Πράγματι, ο Dr. Jeffrey Evenson παρουσίασε στο κοινό ένα κομμάτι γυαλιού που στη μέση έμοιαζε να έχει μια τρύπα ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη νέα οθόνη, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη ευκρίνεια της.

Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα τεχνολογία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη σε smartphones και tablets μέσα στην επόμενη διετία.

[via]
Loading