Nintendo Play Station: Η ακυκλοφόρητη παιχνιδοκονσόλα πωλήθηκε $360.000!

Οι περισσότεροι gamers μεγαλύτερης ηλικίας πιθανότατα γνωρίζετε ότι πίσω στο 1991, η Nintendo με τη Sony ήταν έτοιμες να συνεργαστούν για την παραγωγή του Nintendo Play Station, ουσιαστικά ένα Super NES με CD-ROM. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη απόπειρα της Sony στον χώρο του gaming, αλλά η ισχυρότερη (τότε) Nintendo έκανε πίσω και πρακτικά ώθησε άθελα της τη Sony στο να μετατραπεί στον μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς από το 1994 μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος που επανερχόμαστε σε αυτήν την ιστορία είναι το γεγονός ότι εχτές ο πρωί πραγματοποιήθηκε μια δημοπρασία στα κεντρικά του οίκου Heritage στο Dallas (Texas), όπου πωλήθηκε ένα πρωτότυπο αυτού του “Nintendo Play Station” έναντι $360.000 (!) με αποτέλεσμα να γίνει το πιο ακριβό αναμνηστικό κατασκεύασμα από τη βιομηχανία του gaming.

Το πρωτότυπο ανήκε αρχικά στον πρώην πρόεδρο της Sony Computer Entertainment America, κ. Olaf Olafsson (1991-1996), στη συνέχεια πέρασε μετά από μια αγοραπωλησία στα χέρια του Terry Diebold όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 χαμένο σε μια σοφίτα. Εκεί το ανακάλυψε ο γιος του και από τότε η οικογένεια των Diebold το επιδεικνύει σε διάφορες εκθέσεις που αφορούν το gaming. Ο Terry Diebold δήλωσε στην ιστοσελίδα Kotaku ότι αρνήθηκε πρόταση ύψους $1.2 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβριο, επομένως, ίσως χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο….

Όσοι έχετε περάσει τα 40 και έχετε ξεχασμένα σε αποθήκες παλιά (γνήσια) video games, παιχνιδοκονσόλες, υπολογιστές, συλλεκτικά αντικείμενα κλπ. ρίχνετε που και που μια ματιά σε αυτές τις δημοπρασίες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ένας συλλέκτης πλήρωσε $1 εκατ. για μια συλλογή σπάνιων παιχνιδιών, ενώ στην ίδια δημοπρασία για το Nintendo Play Station πωλήθηκαν παιχνίδια του NES σε σφραγισμένη κατάσταση (δεν ανοίχτηκε ποτέ η συσκευασία τους) σε τιμές $66.000 (Stadium Events), $45.600 (Mike Tyson’s Punch-Out) και $20.600 (Super Mario Bros.)

Loading