Nintendo Switch: Στην τρίτη θέση των πωλήσεων όλων των εποχών!

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η Nintendo αποκάλυψε πως το Nintendo Switch ξεπέρασε τα 122.55 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση στην σχετική λίστα πίσω από τα Nintendo DS (154 εκατ.) και Sony PS2 (155 εκατ.).

Στις συνολικές πωλήσεις του Nintendo Switch συμπεριλαμβάνονται αυτές όλων των μοντέλων (original, Lite και OLED), αλλά η εταιρεία δεν διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό ειδικά για το OLED. Πάντως, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος) κατέγραψε 8.2 εκατ. πωλήσεις, δηλαδή περίπου 800.000 λιγότερες απ’ ό,τι υπολόγιζε και σχεδόν 2.5 εκατ. λιγότερες από αυτές του αντίστοιχου προπερυσινού τριμήνου.

Παρά την πτώση στον τζίρο της εταιρείας, η Nintendo ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση μισθού 10% σε όλους τους εργαζόμενους και δεν φαίνεται να βιάζεται για την επόμενη γενιά του Nintendo Switch. Άλλωστε, οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα πάρουν μεγάλη ώθηση μέσα στους επόμενους μήνες με το λανσάρισμα πολύ σημαντικών τίτλων όπως το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και το Pikmin 4.

[Nintendo]

Loading