Nintendo Switch: Ξεπέρασε σε συνολικές πωλήσεις το SNES!

Έφτασε η ώρα και για τη Nintendo να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2019 και επί τη ευκαιρία, η εταιρεία αποκάλυψε πως το Nintendo Switch έχει ξεπεράσει πλέον τα 52.48 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά από την ημέρα που κυκλοφόρησε.

Η Nintendo αποκάλυψε πως μέσα στους τελευταίους 9 μήνες έχει πουλήσει 17.74 εκατομμύρια Nintendo Switch, με τα 12.56 εκατ. εξ αυτών να αφορούν την original έκδοση της παιχνιδοκονσόλας και τα υπόλοιπα (5.19 εκατ.) το Nintendo Switch Lite που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες.

Με αυτά τα νούμερα, το Nintendo Switch έχει ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του SNES (49.1 εκατ.) και έχει αφήσει πίσω του το Xbox One, το οποίο υπολογίζεται ότι βρίσκεται κοντά στα 47 εκατ., παρά το γεγονός ότι ήρθε στην αγορά αργότερα.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, 16 τίτλοι της Nintendo έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. πωλήσεις, με το Pokémon Sword and Shield να κυριαρχεί (16.06 εκατ. τεμάχια) και να βρίσκεται πλέον κοντά στα Super Mario Odyssey (16.59 εκατ.), Legend of Zelda: Breath of the Wild (16.34 εκατ.) και Super Smash Bros. Ultimate (17.68 εκατ.). Το νούμερο ένα σε πωλήσεις, ωστόσο, παραμένι το Mario Kart 8 Deluxe με 22.96 εκατ. τεμάχια και 6.27 εκατ. τους τελευταίους 9 μήνες.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι τα mobile games της Nintendo της έχουν αποφέρει έσοδα που ξεπερνούν το $1 δισ. δολάρια, απόδειξη ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτόν τον τομέα χωρίς να πλήττωνται οι δικές της παιχνιδοκονσόλες.

Loading