up_icon
Smartphones Nokia Software Windows Phone

Μια ματιά στις εφαρμογές της Nokia για τα Lumia 1020 και Lumia 1520

20 Δεκεμβρίου 2013 Christos Elpidis

Μια ματιά στις εφαρμογές της Nokia για τα Lumia 1020 και Lumia 1520

nokia-lumia-1520-lumia-1020

Η πορεία των Windows Phone smartphones μπορεί να μην είναι αυτή που περίμενε η Microsoft όταν έμπαινε στο παιχνίδι, ωστόσο, σταδιακά αρχίζουν να αποκτούν ένα καλό μερίδιο στην αγορά, κυρίως χάριν στις συσκευές τις Nokia. Η τελευταία φρόντισε να εξοπλίσει τα smartphones της με πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που προσφέρουν λύσεις για τις πιο συνηθισμένες ανάγκες ενός μέσου χρήστη, χωρίς να χρειάζεται ψάξιμο ή extra κόστος στο Windows Phone Store.

Nokia Here Maps, Here Drive+ και Here Transit

Η υπηρεσία χαρτών της Nokia σας βοηθά να κινηθείτε στη ζωή σας με ευκολία και αυτοπεποίθηση, για να απολαμβάνετε στο έπακρο την κάθε ημέρα. Η τεχνολογία LiveSight καταργεί τα σύνορα μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Επιπλέον, τα Live Tiles ενσωματώνουν όλες τις πληροφορίες τοποθεσίας σε ένα μέρος, για να μπορείτε να βλέπετε τα πάντα με μία ματιά. Εξερευνήστε εμπορικά κέντρα, σταθμούς και άλλους χώρους με τους χάρτες χώρων διοργάνωσης. Με την εφαρμογή HERE έχετε πραγματικά παγκόσμια κάλυψη, οπότε ο χάρτης σας είναι μαζί σας όπου και αν πάτε. Επίσης, η εφαρμογή HERE είναι ένας πραγματικός σύντροφος που λειτουργεί σε smartphone, tablet και στο web.

Το HERE Drive+ σας βοηθά να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια και στην ώρα σας, χάρη στην πλοήγηση οδήγησης με φωνητική καθοδήγηση. Επιπλέον, επειδή πραγματικά παρέχεται υποστήριξη εκτός σύνδεσης, δεν πρόκειται να χαθείτε ποτέ, ακόμη κι αν δεν έχετε σύνδεση δεδομένων.

Τέλος, το HERE Transit σας βοηθά να μετακινηθείτε με λεωφορείο, τρένο και μετρό, όλα από μία εύχρηστη εφαρμογή. Συγκρίνετε δρομολόγια, ώρες αναχώρησης και άφιξης, καθώς και αποστάσεις με τα πόδια σε πάνω από 700 πόλεις και 50 χώρες. Χάρη στις ενημερώσεις οver-the-air θα έχετε πάντα τις πιο πρόσφατες διαδρομές και χρονοδιαγράμματα.

Nokia Camera

Το Nokia Camera συνενώνει τις λειτουργίες του Nokia Pro Cam και του Nokia Smart Cam σε μία εφαρμογή. Σας προσφέρει την αποκλειστική και πλούσια εμπειρία της Nokia μαζί με γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες επεξεργασίας και κοινής χρήσης.

Θυμηθείτε και το review μας για την κάμερα του Nokia Lumia 1020:

Φωτογραφίζοντας με το Nokia Lumia 1020 [Gallery]

Nokia Refocus

Η εκπληκτική εφαρμογή που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να τραβά μια φωτογραφία και στη συνέχεια να εστιάζει σε οποιοδήποτε σημείο της επιθυμεί. Η λήψη πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σταθερότητα, έτσι ώστε η κάμερα PureView να συλλάβει σε βάθος την εικόνα (2-8 εικόνες για αλλαγή εστιακού βάθους).

nokia_refocus

Nokia Storyteller

Η εφαρμογή Nokia Storyteller οργανώνει τις φωτογραφίες σας ανά θέμα σε έναν διαδραστικό χάρτη HERE βάσει χρόνου και τόπου. Οι εικόνες των εφαρμογών Cinemagraph και Smart Photo αναπαράγονται αυτόματα. Δείτε σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με τις φωτογραφίες που τραβήξατε και ανακτήστε επαφές, καλέστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας από το Storyteller. Μια εφαρμογή που σας βοηθά να αναβιώσετε ολόκληρο το ταξίδι σας, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

nokia-storyteller-main

Nokia MixRadio

Φανταστείτε ένα ραδιοφωνικό σταθμό όπου κάθε κομμάτι επιλέγεται αποκλειστικά για εσάς, είτε πρόκειται για μουσική που σας αρέσει είτε για μουσική που θέλετε να ανακαλύψετε. Σας παρουσιάζουμε το Nokia MixRadio που σας προσφέρει δωρεάν μουσικές συλλογές βάσει του προσωπικού γούστου σας. Απολαύστε μουσική με ένα μόνο κλικ. Χωρίς συνδρομή και διαφημίσεις. Απλώς και μόνο η αγαπημένη σας μουσική, κάθε μέρα.

nokia_mixradio

Nokia Beamer

Η εφαρμογή Nokia Beamer σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη με την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους φίλους σας, απλώς στρέφοντας το κινητό σας Nokia Lumia σε οποιαδήποτε οθόνη εμφανίζει τη διεύθυνση web http://beam.nokia.com. Εναλλακτικά, μπορείτε να μοιραστείτε τη ζωντανή οθόνη του Lumia σας αποστέλλοντας ένα σύνδεσμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, sms ή τοποθεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

nokia_beamer

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon