Η Nokia επιστρέφει επίσημα στην κατασκευή smartphones/tablets, αλλά με Android OS!

nokia_android

Σίγουρα ήταν μια εξέλιξη που λίγο-πολύ την περιμέναμε, μιας και στο τέλος του 2016 λήγει ο σχετικός περιορισμός που είχε επιβάλει η Microsoft στη Nokia, αλλά τώρα έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση της μεγάλης επιστροφής των Φινλανδών στην κατασκευή smartphones και tablets.

Μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft για πώληση του τμήματος των feature phones στη Foxconn ήρθε στη δημοσιότητα το επίσημο Δελτίο Τύπου της "original" Nokia που αναφέρει ότι η φινλανδική HMD Global θα έχει το δικαίωμα χρήσης του brand "Nokia" σε smartphones και tablets για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι συμφώνησαν τόσο η Microsoft, όσο και η Foxconn.

Η HMD θα επενδύσει περισσότερα από $500 εκατ. για την ανάπτυξη και προώθηση smartphones/tablets με λειτουργικό σύστημα Android και ο ρόλος της Nokia θα είναι κυρίως αυτός του ελεγκτή, έτσι ώστε να μη "διασυρθεί" το όνομα της σε συσκευές αμφιβόλου ποιότητας. Την μαζική παραγωγή θα την αναλάβει η FIH Mobile, η θυγατρική της Foxconn που ουσιαστικά εξαγόρασε το τμήμα feature phones της Microsoft.

Έτοιμοι για νέες συσκευές Nokia;

[Nokia]

 

Loading