Nvidia GeForce Now: Η Activision Blizzard απέσυρε τα παιχνίδια της από την υπηρεσία

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το ντεμπούτο της game streaming υπηρεσίας Nvidia GeForce Now, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα για να παίζεις παιχνίδια που έχεις ήδη αγορασμένα σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, μιας και η επεξεργασία τους γίνεται στους servers της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας δεν υποστηρίζονται όλοι οι τίτλοι, η προσφερόμενη ανάλυση φτάνει έως 1080p@60fps, στη δωρεάν χρήση μπορείς να παίζεις για μία ώρα σε κάθε session με αναμονή, ενώ στη συνδρομή των €5.49/μήνα σου δίνεται περιθώριο 6 ωρών για κάθε session και θεωρητικά μικρότερη αναμονή.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, ωστόσο, προέκυψε πριν από λίγες ώρες και δεν είναι άλλο από την αποχώρηση της Activision Blizzard. Η τελευταία αποφάσισε να αποσύρει τα παιχνίδια της από την υπηρεσία Nvidia GeForce Now, επομένως, ξεχνάμε τίτλους όπως είναι τα Overwatch, World of Warcraft, Starcraft, Diablo και Call of Duty. Σημειώστε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν τίτλοι των Capcom, Konami, Square Enix, Rockstar Games και EA, παρά το γεγονός ότι όλες συμμετείχαν στη beta έκδοση της υπηρεσίας.

Η είδηση της αποχώρησης της Activision Blizzard έγινε γνωστή από την Nvidia, αλλά η τελευταία δεν διευκρίνησε τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση. Στη δήλωση της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ελπίζει να συνεργαστεί και πάλι με την Activision Blizzard για να φέρει πίσω τους τίτλους της, αλλά δύσκολα θα συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εικάζεται, πάντως, ότι η Nvidia τα έχει “σπάσει” με τις μεγάλες εταιρείες διότι δεν “κόβει” μερίδιο για αυτές από τις συνδρομές των χρηστών.

[Nvidia]

Loading