Nvidia Project SHIELD, η φορητή παιχνιδοκονσόλα με Android Jelly Bean και Tegra 4! [CES 2013]

Nvidia Project Shield

Η πρώτη συσκευή που γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα χρησιμοποιεί το νέο επεξεργαστή Nvidia Tegra 4 θα είναι το Project SHIELD, η φορητή παιχνιδοκονσόλα που ανακοίνωσε η Nvidia στη CES 2013 με την οποία φιλοδοξεί να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του gaming. Ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της:

Project SHIELD

  • Οθόνη multitouch 5'' HD (1280 x 720, 294ppi)
  • Επεξεργαστής quad-core Nvidia Tegra 4
  • Ενσωματωμένο controller παιχνιδοκονσόλας (2x αναλογικά sticks, D-Pad κλπ.)
  • 2x ηχεία
  • HDMI, microUSB, 3.5mm audio, microSD
  • Λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean

Project Shield

Ο χρήστης θα έχει φυσικά τη δυνατότητα να συνδέσει το SHIELD με την τηλεόραση του μέσω HDMI και να απολαύσει videos με ανάλυση έως 4K (αν έχει στην κατοχή του τέτοια TV...), ενώ η Nvidia ετοιμάζει δική της τεχνολογία τύπου AirPlay για την ασύρματη μετάδοση video στη μεγάλη οθόνη. Η κυκλοφορία του Project SHIELD αναμένεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Project Shield Hands-on

Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε και το Nvidia GRID, ένα σύστημα που λειτουργεί στα 200Teraflops (αντιστοχεί σε 700 Xbox 360...) και αναμένεται ότι θα φέρει την επανάσταση στο χώρο του cloud gaming, καθώς στο κοντινό μέλλον οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν απευθείας από την Smart TV τους (γενικά οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο Internet) παιχνίδια σε ποιότητα παιχνιδοκονσόλας, με το rendering των γραφικών να γίνεται στους servers της Nvidia.

Τέλος, η λειτουργία GeForce Experience (GFE) θα δίνει στους gamers τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν το σύστημα τους για κάθε παιχνίδι με ένα απλό πάτημα.

[PR]

Loading