Opera: Προσφέρει δωρεάν υπηρεσία VPN και στις συσκευές iOS

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια από το λανσάρισμα της δωρεάν υπηρεσίας VPN της Opera για συσκευές Android μέχρι να δούμε κάτι αντίστοιχο και για τις συσκευές iOS. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι ανοίγει την δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία VPN σε early access έκδοση για τα iPhone, ενώ το επίσημο λανσάρισμα θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η δωρεάν υπηρεσία VPN της Opera είναι προσβάσιμη μέσα από τον ομώνυμο web browser πατώντας στο burger menu στην κάτω δεξιά γωνία και έπειτα θα βρείτε την επιλογή (αν έχει ενεργοποιηθεί στη δική σας περίπτωση) μέσα στο μενού των Ρυθμίσεων.

Η Opera σημειώνει ότι είναι ο πρώτος μεγάλος παίκτης στην αγορά των web browsers που ενσωματώνει δωρεάν VPN υπηρεσία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Android, Linux και, πλέον, το iOS. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι δεν πραγματοποιείται καμία καταγραφή όταν χρησιμοποιείς την υπηρεσία VPN ούτε συλλέγονται προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το ιστορικό περιήγησης ή με την αρχική διεύθυνση IP του χρήστη.

Η υπηρεσία VPN του Opera browser προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερους από 100 servers διασκορπισμένους σε τρεις τοποθεσίες με προστασία της διεύθυνσης DNS, αλλά και κρυπτογράφηση των δεδομένων. Παρόλα αυτά, η προστασία από απειλές καλύπτει μόνο την περιήγηση στον web browser χωρίς να βρίσκεσαι στην υπηρεσία VPN. Υπάρχει και Pro έκδοση που προσφέρει στον χρήστη 3000+ servers σε 30+ τοποθεσίες με live chat υποστήριξη, προστασία δύο παραγόντων (2FA) και έως 6 συσκευές, με δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 7 ημέρες.

Loading