Oppo X 2021: Αυτό είναι το concept για smartphone με τυλιγόμενη οθόνη

Η LG μας έχει προϊδεάσει εδώ και αρκετό καιρό για ένα smartphone με τυλιγόμενη οθόνη, ωστόσο, δεν είναι η μόνη εταιρεία που πειραματίζεται με αυτήν την τεχνολογία. Η Oppo παρουσίασε πριν από λίγο το δικό της concept με ονομασία Oppo X 2021, το οποίο διαθέτει εύκαμπτη και τυλιγόμενη οθόνη OLED που μπορεί να επεκταθεί από τις 6.7’’ στις 7.4’’.

oppo-x-2021-rollable-concept-handset.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση του τυλίγματος γίνεται με το δικό της σύστημα Roll Motor, το οποίο προσφέρει ανθεκτικότητα και μεγάλη ελευθερία ομαλής κίνησης, ενώ η οθόνη δεν διπλώνει σε βαθμό που να τσακίζει σε κανένα σημείο της. Το σύστημα Roll Motor υποστηρίζεται από την τεχνολογία 2-in-1 Plate που προστατεύει την οθόνη από το να “φύγει” στο εσωτερικό της συσκευής και όλα μαζί προστατεύονται από την επικάλυψη Warp Track που κάνει τη δουλειά της χωρίς να δυσκολεύει την κίνηση.

oppo-x-2021-rollable-concept-handset-warp-track-scaled.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του concept Oppo X 2021 έχουν κατατεθεί 122 πατέντες, με 12 από αυτές να αφορούν αποκλειστικά τον μηχανισμό κύλισης. Δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε φυσικά περιμένουμε να το δούμε στην αγορά σύντομα, αλλά μας δίνει μια ιδέα για τις σκέψεις που έχει η εταιρεία επάνω στις εναλλακτικές μορφές των smartphones.

oppo-x-2021-rollable-concept-handset-2-in-1-plate-scaled.jpg




*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading