OxygenOS και ColorOS γίνονται ένα μέσα στο 2022

Η ολική συγχώνευση των λειτουργικών συστημάτων OxygenOS και ColorOS θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022, όπως προανήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο Pete Lau. Επικεφαλής του project έχει τεθεί ο Gary Chen προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρήστες των smartphones της OnePlus θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την καθαρή και ελαφριά εμπειρία χρήσης του OxygenOS, ενώ οι bootloaders θα παραμείνουν ξεκλείδωτοι για όσους θέλουν να πειραματιστούν με εναλλακτικά συστήματα.

Η δουλειά για την ενοποίηση των δύο συστημάτων έχει ξεκινήσει από τις εκδόσεις OxygenOS 12 και ColorOS 12, με τις δύο ομάδες των OnePlus και Oppo αντίστοιχα να εκτοξεύουν τους ρυθμούς ανάπτυξης από τότε που συνεργάζονται μεταξύ τους. Οι ναυαρχίδες της OnePlus που θα κυκλοφορήσουν το 2022 αναμένεται ότι θα τρέχουν απευθείας το νέο και ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα, ενώ επιλεγμένες υπάρχουσες συσκευές της θα λάβουν την αντίστοιχη αναβάθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δούμε αλλαγές στη φιλοσοφία της OnePlus στο λανσάρισμα συσκευών, καθώς οι ναυαρχίδες θα κυκλοφορούν απευθείας σε όλο τον κόσμο, αλλά οι πιο προσιτές σειρές (π.χ. Nord) θα εξετάζονται ανάλογα με την αγορά, πιθανότατα για να υπάρχει χώρος για τα προσιτά μοντέλα της Oppo.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[OnePlus]

Loading