Πατέρας προστατεύει το μωρό του από τον κορωνοϊό με κάψουλα από το Death Stranding!

Ο Hideo Kojima φημίζεται για τις παρανοϊκές εμπνεύσεις του που έχουν μετουσιωθεί σε ορισμένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών (βλ. Metal Gear Solid και εσχάτως το Death Stranding), αλλά δεν περιμέναμε ότι κάποιες από τις ιδέες τους θα έβρισκαν εφαρμογή στην πραγματική ζωή.

Όσοι έχετε παίξει το Death Stranding ή έστω έχετε παρακολουθήσει κάποιο video, θα έχετε παρατηρήσει ότι ο πρωταγωνιστής κρατά στα χέρια του ένα έμβρυο μέσα σε μια ειδική κάψουλα ασφαλείας (BB Pod), το οποίο αποτελεί “γέφυρα” μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών.

Από αυτήν την κατασκευή του BB Pod εμπνεύστηκε ένας νέος πατέρας στην Κίνα, ο οποίος θέλοντας να προστατεύσει το νεογέννητο παιδί του από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 αποφάσισε να κατασκευάσει τη δική του κάψουλα ασφαλείας, με εξωτερικό φίλτρο αέρα και ειδική εσοχή με αποστειρωμένο γάντι που του επιτρέπει να το αγγίζει με απόλυτη ασφάλεια. Η κατασκευή μπορεί να φορεθεί σαν σάκος και διαθέτει εξωτερική οθόνη που παρατηρεί μέσω αισθητήρα την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό της κάψουλας.

Προφανώς για να έφτασε αυτή η είδηση μέχρι τα μέρη μας, ο εφευρέτης κατάφερε να γίνει “viral” και μάλιστα έχει δεχτεί τόσα πολλά μηνύματα για την κάψουλα που αποφάσισε να απευθυνθεί σε κατασκευάστρια εταιρεία για να τη μετατρέψει σε εμπορικό προϊόν!

[via]

Loading