PlayStation 5: Δεν θα υποστηρίζει επέκταση αποθηκευτικού χώρου από την πρεμιέρα

Τον φάγαμε τον γάιδαρο - για την ακρίβεια μόνο η…άκρη της ουράς έμεινε για το λανσάρισμα του PlayStation 5 - αλλά συνεχίζονται να έρχονται στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για την παιχνιδοκονσόλα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Sony διαφημίζει ως ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του PS5 τον αποθηκευτικό χώρο SSD που προσφέρει απίστευτες ταχύτητες ανάγνωσης των video games, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα επέκτασης του με σύνδεση εξωτερικών SSDs από διάφορες εταιρείες αρκεί να είναι συμβατοί με PCIe 4.0 NVMe.

Δυστυχώς, όμως, δεν θα έχουμε τη δυνατότητα αυτή από την πρώτη ημέρα, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μελλοντικό firmware update από την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα έχουμε διαθέσιμα περίπου 664GB για τα video games μας στο PlayStation 5.

Ο λόγος της καθυστέρησης δεν είναι άλλος από τους ελέγχους που θέλει να πραγματοποιήσει η Sony σε προϊόντα άλλων κατασκευαστών, διότι πολλοί SSDs της αγοράς δεν είναι αρκετά γρήγοροι, ούτε αρκετά λεπτοί για να χωρούν στον ειδικό χώρο του PS5, ούτε συμβατοί με τον I/O controller της Sony.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, αυτή τη στιγμή ούτε ένας από τους κατασκευαστές που διαθέτουν PCIe 4.0 NVMe SSD δεν εγγυάται πως το προϊόν του θα λειτουργεί με το PlayStation 5. Τονίζουν, επίσης, ότι δεν έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής ο έλεγχος συμβατότητας από τη Sony.

Είναι δεδομένο ότι στην πρεμιέρα των PlayStation 5 και Xbox Series X δεν θα είναι όλα ρόδινα, οπότε θα χρειαστεί υπομονή απ’ όλους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading