PlayStation 5: Επιβεβαίωση λειτουργιών και χαρακτηριστικών από το GameStop

Η απόφαση της Sony να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Game Developers Conference (GDC 2020) πιθανότατα μας στέρησε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation 5 από επίσημα χείλη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες πηγές που μπορούν να μας δώσουν χρήσιμα στοιχεία.

Όπως για παράδειγμα το GameStop. Η αλυσίδα καταστημάτων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της μια νέα ενότητα για το PS5 που αποκαλύπτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά της νέας παιχνιδοκονσόλας. Η αρχή γίνεται με τη φράση ότι το PS5 έχει τη δυνατότητα να παίζει ψηφιακές και φυσικές εκδόσεις, επομένως, επιβεβαιώνει την ύπαρξη Blu-ray drive.

Στη συνέχεια αφήνει να εννοηθεί ότι το τηλεχειριστήριο DualShock 5 έχει επανασχεδιαστεί και θα προσφέρει νέες λειτουργίες. Η τεχνολογία τραντάγματος έχει αντικατασταθεί από απτική ανάδραση για μια πιο ρεαλιστική εμπειρία και τα trigger buttons μπορούν να επαναπρογραμματιστούν για να προσομοιώνουν τις συνθήκες στο παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά το hardware και τις δυνατότητες, το GameStop επιβεβαιώνει custom επεξεργαστή octa-core AMD, ειδικά κατασκευασμένο αποθηκευτικό χώρο SSD, τεχνολογία 3D Audio, υποστήριξη Ray Tracing, υποστήριξη 8K TV και backwards compatibility με το hardware και τους τίτλους των PS4/PSVR. Χωρίς να μπαίνει σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, το κατάστημα αναφέρει ότι το PS5 προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητητα, καλύτερα γραφικά και συνολικά μεγαλύτερη απόδοση, ενώ όλα τα παιχνίδια του PS5 θα είναι συμβατά με το PS4.

Μια ενδιαφέρουσα αναφορά γίνεται και στο νέο περιβάλλον χρήσης, το οποίο έχει εξελιχθεί με πολλές καινοτομίες. Το GameStop σημειώνει ότι οι gamers θα μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα παιχνίδι χωρίς καν να το ξεκινήσουν, ενώ από το μενού θα είναι δυνατό να βρουν διαθέσιμα multiplayer matches ή σε ποια single-player αποστολή βρίσκονται μέσα σε κάποιο παιχνίδι.

Όσοι παρακολουθείτε την πορεία των διαρροών για το PlayStation 5 θα διαπιστώσετε ότι το GameStop ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλες τις πληροφορίες των προηγούμενων μηνών που μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες στη συνέχεια.

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

  • Νέο custom octa-core επεξεργαστή AMD Zen 2 8C/16T βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)
  • Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon RDNA Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080, όπως αναφέρουν ορισμένοι developers)
  • Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz
  • Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing
  • Υποστήριξη 3D surround sound
  • Υποστήριξη λειτουργίας Remote Play για streaming από το PlayStation Now σε άλλες οθόνες (smartphones, tablets, laptops, desktops)
  • Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης
  • Συμβατότητα με τα παιχνίδια των PS1, PS2, PSP, PS3 και PS4 (backwards compatibility)
  • Συμβατότητα με τα περιφερειακά του PS4 (π.χ. DualShock 4)
  • Νέο τηλεχειριστήριο DualShock 5 με τεχνολογία απτικής ανάδρασης
  • Οπτικό drive με υποστήριξη δίσκων Blu-ray χωρητικότητας 100GB
  • Τιμή €449-499

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Αν δεν προκύψουν προβλήματα στην παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2020.

[via]

Loading