PlayStation 5: Πλησιάζει τα 20 εκατ. πωλήσεις

Οι πολύ μεγάλες ελλείψεις σε hardware, λόγω των προβλημάτων στη βιομηχανία των ημιαγωγών, οδήγησαν και την Sony σε μια αρκετά χειρότερη πορεία από αυτήν που υπολόγιζε για το PlayStation 5. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και αποκάλυψε ότι έχει πουλήσει συνολικά 19.3 εκατ. παιχνιδοκονσόλες PS5 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022.

Το νούμερο σαφέστατα είναι αρκετά ικανοποιητικό δεδομένης της κατάστασης, αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2022 πωλήθηκαν μόλις 2 εκατ. PS5, δηλαδή 1.3 εκατ. λιγότερα τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Παράλληλα, το PS4 έχει φτάσει πλέον τα 117.2 εκατ. πωλήσεις.

Το hardware είναι λογικό να μην κινείται πολύ καλά, αλλά τουλάχιστον οι πωλήσεις παιχνιδιών είναι αρκετά αυξημένες, κάτι αναμενόμενο όσο μεγαλώνει ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους το PS5. Για την ακρίβεια, πωλήθηκαν 14.5 εκατ. παιχνίδια, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με πέρυσι (7.9 εκατ.).

Αναμενόμενα μειώθηκαν και οι συνδρομητές της υπηρεσίας PS Plus από 47.6 εκατ. σε 47.4 εκατ., καθώς οι περισσότεροι περιμένουν το άνοιγμα του νέου PS Plus τον προσεχή Ιούνιο για να ανανεώσουν τις συνδρομές τους.

Loading