Πως ήταν να στέλνεις email το...1984 [Videos]

Την εποχή που διανύουμε η αποστολή ενός email αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους ψηφιακής επικοινωνίας. Μπορούμε να συντάξουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το γραφείο, το κρεβάτι ακόμα και από την παραλία. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα μία εξαιρετικά απλοϊκή επικοινωνιακή ζωή και η αλήθεια είναι ότι θεωρείται άκρως δεδομένη. Τι συνέβαινε, όμως, 40 χρόνια πριν;

Το πρώτο email φαίνεται ότι εστάλη το 1973 και τότε υπήρχαν περίπου – μόνο - 15 υπολογιστές! Ύστερα από 10 χρόνια, με το email να παραμένει μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τον κόσμο, ο παρουσιαστής Tony Bastable με την Thames Television δημιούργησαν ένα «tutorial» προκειμένου να παρουσιάσουν στους τηλεθεατές πώς λειτουργεί το διαδίκτυο και πόσο μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Τα παρακάτω video αποτελεί μία αξιόλογη αναδρομή στο παρελθόν, καθώς βλέπουμε τη δυσκολία να συμβεί κάτι που πλέον θεωρείται ζήτημα δευτερολέπτων. Στα video παρουσιάζονται οι τρόποι πληρωμής λογαριασμών, ελέγχου των τιμών των μετοχών και η διαδικασία δήλωσης υποθήκης. Βέβαια, τότε η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο στα μέλη του Nottingham Building Society. Παράλληλα, ο Bastable εξήγησε επίσης πώς γίνεται η αποστολή ενός email από ένα κινούμενο τρένο, κάτι που μπορείτε να δείτε στο δεύτερο video.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


Loading