Όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του Android OS στον τομέα των φορητών συσκευών έχουμε ακούσει αρκετές φορές διάφορες εξαγγελίες από τη Google και τους συνεργάτες της ότι θα καταφέρουν επιτέλους να καταπολεμήσουν το τεράστιο πρόβλημα με τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Τα χρόνια περνούν και λύση δεν βλέπουμε, αλλά αυτή τη φορά η Google μοιάζει πιο έτοιμη με το Project Treble.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση που θέλει τη Google να διαχωρίζει το λειτουργικό σύστημα σε διάφορα modules, με το βασικό κομμάτι (framework) του Android OS να βρίσκεται εντελώς απομονωμένο από αυτά που προσθέτουν ή πειράζουν οι κατασκευαστές hardware, οι συνεργάτες κατασκευαστές συσκευών και οι πάροχοι. Έτσι, η εκάστοτε εταιρεία θα μπορεί να αναβαθμίζει το λειτουργικό σύστημα χωρίς να περιμένει τους κατασκευαστές των επεξεργαστών ή τους παρόχους, μια διαδικασία που αποδείχτηκε χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Η Google θα αναλύσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του Project Treble το καλοκαίρι, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι θα το δούμε στην πράξη με την έλευση του Android O.

[via]

Advertisements