PlayStation 4: Μπήκε στο τελικό στάδιο του κύκλου του και ξεκίνησε η κουβέντα για το PS5

Πότε πέρασαν 5 χρόνια, πότε πούλησε σχεδόν 80 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο και πότε έφτασε στο τελευταίο στάδιο του κύκλου του. Το αφεντικό του τμήματος Sony PlayStation, John Kodera, αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα της επόμενης τριετίας και μέσα σε αυτό ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το PlayStation 4, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι έχουμε τέλος εποχής.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν ακαριαία ξεκίνησε η φημολογία για το PlayStation 5 (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται) και ήδη οι αναλυτές της NPD αναφέρουν ότι η Sony θα ξεκινήσει την κατασκευή της επόμενης παιχνιδοκονσόλας μέσα στο 2019, αλλά δεν θα προχωρήσει στην κυκλοφορία της πριν το 2020.

Με αυτό το χρονοδιάγραμμα, η Sony αποκτά τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθεί με τη βελτίωση του hardware σε συνεργασία με την AMD (ειδικότερα για την αρχιτεκτονική Zen των επεξεργαστών Ryzen). Επίσης, οι αναλυτές θεωρούν ότι η εταιρεία θα στραφεί σε συντομότερους κύκλους διάρκειας 1-2 χρόνων για την ανανέωση του hardware, αντί των 5-7 που έχουμε συνηθίσει, με σκοπό να συμβαδίζει με τους άλλους τομείς της τεχνολογίας.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο για να μιλήσουμε για το PlayStation 5 και εννοείται ότι το PS4 έχει να δώσει ακόμα πολλά στους gamers.`

[via]

Loading