PS5: Ξεπέρασε τα 25 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και μέσα από αυτά μαθαίνουμε ότι οι πωλήσεις του PlayStation 5 ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως από το αρχικό λανσάρισμα του τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, μέσα σε αυτό το τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν 3.3 εκατομμύρια αποστολές, επομένως το PS5 συνεχίζει να πουλά με σταθερό ρυθμό σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και επιβεβαιώνει την εξαιρετική πορεία του παρά τις δυσκολίες στην παραγωγή και την γενικότερη οικονομική ύφεση που ταλαιπωρεί τους πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη, η SIE (Sony Interactive Entertainment) σημειώνει πως οι συνδρομητές της υπηρεσίες PS Plus έχουν ξεπεράσει τα 45.4 εκατ., αριθμός που είναι κατά 1.8 εκατ. μικρότερος σε σύγκριση με πέρυσι. Όπως και στην περίπτωση του Xbox Game Pass, το PS Plus δυσκολεύεται να αναπτύξει την βάση των χρηστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 45.4 εκατ. είναι ένας ευκαταφρόνητος αριθμός.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών, οι συνδυαστικές πωλήσεις τίτλων των PS4 και PS5 έφτασαν τα 62.5 εκατ., αριθμός μικρότερος κατά 13.9 εκατομμύρια σε σύγκριση με πέρυσι. Από αυτά τα 62.5 εκατ., το 63% ήταν ψηφιακές αγορές.

Loading