Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Qualcomm δουλεύουν κάτω από γυαλί, μέταλλο και οθόνες OLED

Επειδή οι κατασκευαστές βαρέθηκαν να περιμένουν τη Synaptics, η Qualcomm αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της για να προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και όχι μόνο.

Η εταιρεία παρουσίασε τρεις διαφορετικούς αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργούν άψογα κάτω από γυαλί, μέταλλο και OLED panels, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ακόμη πιο bezel-less συσκευές. Πολύ ενδιαφέρον, επίσης, το γεγονός ότι λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα κάτω από το νερό και ανεξάρτητα αν υπάρχει λιπαρότητα στα δάχτυλα (βρωμιά, υγρά κλπ).

Η τεχνολογία Qualcomm Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια, αλλά έχει εξελιχθεί σημαντικά μέχρι σήμερα. Βασίζεται στην ανάλυση του δακτυλικού αποτυπώματος με υπερήχους και πλέον μπορεί να το διαβάσει κάτω από γυαλί πάχους 0.4mm, από μέταλλο πάχους 0.65mm και από OLED panel πάχους 1.2mm. Από τη στιγμή που δεν απαιτούνται έξτρα τρύπες στο σασί των συσκευών για τοποθέτηση του αισθητήρα, διευκολύνεται σημαντικά το έργο της αδιαβροχοποίησης.

Τα καλά δεν τελειώνουν εδώ. Οι νέοι αισθητήρες της Qualcomm έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης του καρδιακού παλμού και της ροής του αίματος με αποτέλεσμα να προσφέρουν ένα έξτρα επίπεδο ασφαλείας για να καταλαβαίνουν ότι το αποτύπωμα εισέρχεται από ζωντανό όν. Επιπλέον, υποστηρίζουν τις χειρονομίες, κάτι που χρησιμοποιείται ήδη από διάφορους κατασκευαστές ως εναλλακτικός τρόπος πλοήγησης.

Όπως ανακοίνωσε η Qualcomm, οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων για γυαλί και μέταλλο είναι συμβατοί με συσκευές που διαθέτουν επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon 630 και Snapdragon 660, ενώ σύντομα θα υποστηρίζονται από τις σειρές 800/600/400/200. Σε ό,τι αφορά τους αισθητήρες που θα τοποθετούνται κάτω από την οθόνη, αυτοί θα είναι συμβατοί με όλες τα μελλοντικά SoCs της εταιρείας, αλλά και με SoCs άλλων εταιρειών!

 

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Qualcomm, οι πρώτες συσκευές με αισθητήρες γυαλιού και μετάλλου θα κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές του 2018, ενώ αυτοί της οθόνης θα εμφανιστούν το καλοκαίρι του 2018.

[via]

Loading