Project Ray, το νέο smartphone της Qualcomm για τυφλούς

Μπορεί το περιβάλλον και οι λειτουργίες των σημερινών smartphones να είναι όσο το δυνατόν απλούστερες για το μέσο χρήστη, τα πράγματα όμως δεν είναι το ίδιο εύκολα και για τους τυφλούς. Η Qualcomm αποφάσισε να επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων αναπτύσσοντας το Project Ray, το πρώτο Android smartphone ειδικά σχεδιασμένο για τυφλούς και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβήματα όρασης.

Το Project Ray επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιεί κλήσεις, να αποστέλλει μηνύματα μέσω φωνητικής υπαγόρευσης, να επισκέπεται τα αγαπημένα του social networks, να χρησιμοποιεί προγράμματα πλοήγησης και πολλά άλλα, λαμβάνοντας συνεχώς ανάδραση για τις κινήσεις του μέσω ηχητικών ειδοποιήσεων και δονήσεων. Επιπλέον, του παρέχει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα ηχογραφημένων βιβλίων ώντας συνδεδομένο με την Κεντρική Βιβλιοθήκη Τυφλών του Ισραήλ.

Αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο δοκιμάζεται από 100 χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης για να διαπιστωθούν τυχόν δυσλειτουργίες ή δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει κι άλλες προσπάθειες κυρίως για την ανάπτυξη εφαρμογών για τυφλούς και ανθρώπους με περιορισμένη όραση με πιο πρόσφατη την εφαρμογή Brailletouch.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Loading