Quora: Χτυπήθηκε από hackers, σε κίνδυνο 100 εκατ. λογαριασμοί χρηστών

Κακά μαντάτα για τους δεκάδες εκατομμύρια χρήστες του Quora, το πολύ δημοφιλές portal ερωταπαντήσεων, καθώς έγινε στόχος των hackers πρόσφατα και από το χτύπημα επηρεάστηκαν οι λογαριασμοί περίπου 100 εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Στα δεδομένα των χρηστών "που μπορεί να εκλάπησαν" συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα, οι διευθύνσεις email και τα κρυπτογραφημένα passwords τους, αλλά και οι ιδιωτικές ενέργειες τους όπως απαντήσεις σε ερωτήματα, downvotes και απευθείας μηνύματα σε άλλους χρήστες. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μείνουν απ' έξω τα δημοσιευμένα ερωτήματα, απαντήσεις, σχόλια και upvotes.

Η Quora σημειώνει ότι τα passwords είναι σε κρυπτογραφημένη μορφή, αλλά συστήνει στους χρήστες της πλατφόρμας να προχωρήσουν σε αλλαγή τους. Ειδικά αυτοί που έχουν πραγματοποιήσει login στο Quora μέσω τρίτου (π.χ. Facebook, Google) καλό θα είναι να αλλάξουν και σε εκείνες τις υπηρεσίες τα passwords τους. Σημειώνει, επίσης, ότι η πλειοψηφία των δεδομένων που εκτέθηκαν ήταν ούτως ή άλλως διαθέσιμα online, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει το κενό ασφαλείας και να αποτρέψει πιθανή μελλοντική απόπειρα.

[Quora]

Loading