Η πρώτη μας γνωριμία με τη Nextbit (ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της Google) έγινε το Σεπτέμβριο του 2015, όταν η εταιρεία παρουσίασε μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter το Robin, το smartphone με τον σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες προσπάθειες, η Nextbit κατάφερε να ολοκληρώσει τη συσκευή, σημείωσε συμπαθητικές πωλήσεις για τα δεδομένα μιας νεούστατης εταιρείας και κέρδισε την εκτίμηση του κοινού.

Τώρα, όμως, ήρθε ο καιρός να γίνει το επόμενο βήμα. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Nextbit, Tom Moss, η εταιρεία περνάει πλέον στα χέρια της Razer και η ομάδα του θα συνεχίσει να εργάζεται αυτόνομα για τη δημιουργία μοναδικών mobile συσκευών. Ταυτόχρονα, σταματά άμεσα η πώληση του Robin smartphone και των περιφερειακών του, αλλά θα συνεχίσει να παρέχεται υποστήριξη με software updates και security patches μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Μέχρι στιγμής η Razer δεν έχει αποκαλύψει κάποιο σχέδιο για την κατασκευή δικού της smartphone, αλλά η εξαγορά της Nextbit ίσως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη.

[Nextbit]

Advertisements