Realme 7i Review

Ακόμη ένα smartphone της σειράς Realme 7 έρχεται σύντομα στην Ελλάδα, αυτή τη φορά το Realme 7i, το οποίο και δοκιμάζουμε εδώ και 2 εβδομάδες για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Η συσκευή είναι η πιο lite έκδοση της σειράς, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον ως μια value-for-money επιλογή για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για ένα νέο smartphone.

realme-7i-techgear-review-4.jpg

Κατασκευή - Σχεδιασμός

Το Realme 7i ξεχωρίζει με την πρώτη επαφή για την υφή του στο πίσω μέρος που σχηματίζει διαδοχικά “V” στο κέντρο και σου δημιουργεί αυτόματα την αίσθηση πως δεν γλυστρά όταν το κρατάς, ενώ είναι αρκετά στιβαρό στο κράτημα και μοιάζει πολύ ανθεκτικό. Το βάρος του και το πάχος είναι σχετικά μεγάλα, ωστόσο, δικαιολογούνται από την τοποθέτηση μπαταρίας χωρητικότητας 6000mAh που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα ατού της συσκευής.

Στο πίσω μέρος υπάρχει επάνω αριστερά το τετράγωνο camera module με τρεις αισθητήρες και LED flash, ενώ κεντρικά επάνω βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια θέση που βολεύει ομολουγουμένως τους περισσότερους χρήστες, τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτούς που τοποθετούνται στο πλάι.

Στην πρόσοψη η οθόνη έχει σχετικά μεγάλα bezels, αν το συγκρίνουμε με άλλες προτάσεις και διακρίνουμε το χαρακτηριστικό notch-σταγόνα για τη φιλοξενία της εμπρόσθιας κάμερας. Ακριβώς επάνω από το notch έχει τοποθετηθεί το ένα ηχείο, με το δεύτερο να βρίσκεται στο κάτω μέρος δίπλα από τις υποδοχές USB Type-C και 3.5mm για να συνδέσεις ακουστικά. Η επάνω πλευρά είναι ολότελα κενή, στη δεξιά πλευρά έχουμε την υποδοχή για κάρτες SIM και microSD, ενώ στη δεξιά πλευρά υπάρχει το home button σε καλό ύψος για να το αγγίζεις φυσιολογικά και λίγο πιο επάνω τα volume buttons.

Συνολικά είναι μια όμορφη κατασκευή, εύκολα διαχειρίσιμη με το ένα χέρι, αν και ο σχεδιασμός δεν φέρνει κάτι πρωτοποριακό με εξαίρεση φυσικά την ιδιαίτερη πλάτη του.

realme-7i-techgear-review-9.jpg

Οθόνη

Η εταιρεία τοποθέτησε IPS LCD panel μεγέθους 6.5’’ και ανάλυσης HD+ (1600 x 720, 270ppi), μια επιλογή που αυτόματα υποδηλώνει και τον χαρακτήρα του Realme 7i. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την καθαρότητα των υψηλών αναλύσεων, ωστόσο, μιλάμε για μια συσκευή πολύ χαμηλού κόστους που δεν απευθύνεται σε gamers και power users. Τα χρώματα αποδίδονται πολύ όμορφα, είναι ευκρινής στο φως της ημέρας και η απόκριση στην αφή σε ικανοποιητικό επίπεδο για τον χρήστη που κινείται σε αυτήν την κατηγορία. Δεν θα το λέγαμε ιδανικό για games και παρακολούθηση περιεχομένου, αλλά είναι μια χαρά για να σερφάρεις στο Διαδίκτυο και να περνάς την ώρα σου στα social media.

Hardware - Απόδοση

Στο Realme 7i βρίσκουμε έναν mid-range επεξεργαστή της MediaTek, τον octa-core Helio G85, σε συνδυασμό με 4GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 64GB eMMC 5.1. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο επεξεργαστής έχει μάλλον περισσότερες δυνατότητες από αυτές που του δίνει το υπόλοιπο hardware, καθώς τα 4GB μνήμης RAM και τα 64GB αποθηκευτικού χώρου μοιάζουν λίγα για την εποχή. Συν τοις άλλοις, η επιλογή eMMC 5.1 είναι εξίσου παρωχημένη.

Όλα αυτά, όμως, αποτελούν συνειδητές επιλογές από τη Realme προκειμένου να ρίξει το κόστος του Realme 7i σε αυτό το επίπεδο. Η συνολική συμπεριφορά στην καθημερινή χρήση είναι αυτή που περιμένεις από ένα entry-level smartphone, όπερ σημαίνει πως κάνει μια χαρά τη δουλειά του αρκεί ο χρήστης να αντιλαμβάνεται τι έχει στα χέρια του. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το Realme 7i δεν είναι smartphone για να παίζεις απαιτητικά παιχνίδια ή να έχεις ανοικτές πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα για έντονο multitasking. Σε λογικά (για την κατηγορία) σενάρια χρήσης δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ρυθμίζεται πανεύκολα και λειτουργεί ταχύτατα και με ακρίβεια, ενώ το ηχείο είναι αρκετά καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε.

realme-7i-techgear-review-7.jpg


Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, εδώ είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Realme 7i. Η χωρητικότητα των 6000mAh της μπαταρίας αποτελεί την πρώτη καλή ένδειξη, αλλά αν βάλουμε στην εξίσωση τη μέτρια ανάλυση της οθόνης, το ελαφρύ περιβάλλον χρήσης Realme UI και το entry-level hardware, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι μπορείς να βγάλεις έως και 2 ημέρες χρήσης με μία φόρτιση. Θα θέλαμε, πάντως, ταχύτερο φορτιστή διότι η εταιρεία φημίζεται για την τεχνολογία φόρτισης στα άλλα μοντέλα της. Το πακέτο του Realme 7i περιλαμβάνει φορτιστή ισχύος 18W που γεμίζει σχεδόν το 30% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το smartphone ως powerbank για να φορτίσεις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (λειτουργία reverse charging).

Λειτουργικό σύστημα

Το Realme 7i έρχεται με λειτουργικό σύστημα Android 10 και το περιβάλλον χρήσης Realme UI, για το οποίο έχουμε πει αρκετά σε προηγούμενα reviews άλλων μοντέλων της εταιρείας. Είναι ένα από τα πιο “καθαρά” UIs, παρά το γεγονός ότι προσφέρει πληθώρα επιλογών στον χρήστη. Το πολύ θετικό με τη Realme είναι ότι έχει αυτά τα extras στο δικό της UI χωρίς να τα επιβάλει και είναι καθαρά στο χέρι του χρήστη αν θα τα εκμεταλλευτεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το καθολικό dark mode, το App Drawer για να βλέπεις συγκεντρωμένες τις εφαρμογές σου, το Game Space που βελτιστοποιεί τη συσκευή και αποκόπτει όλες τις “ενοχλήσεις” όταν παίζεις παιχνίδια, και το slider στην οθόνη για άμεση πρόσβαση σε αγαπημένες εφαρμογές ή λειτουργίες.

realme-7i-techgear-review-6.jpg

Κάμερες

Ακόμη ένας τομέας που δίνει μεγάλο κύρος στο Realme 7i για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει ως κύριο αισθητήρα 48MP f/1.8 με τεχνολογία PDAF και τον συνδυάζει με 8MP f/2.3 ultrawide 119º, αλλά και με έναν μικρότερο αισθητήρα 2MP f/2.4 για λήψεις macro.

Οι αισθητήρες υποστηρίζουν HDR και το Chroma Boost mode της Realme, με τις λήψεις να είναι ανέλπιστα καλές σε συνθήκες καλού φωτισμού, αλλά όπως πάντα η λεπτομέρεια αρχίζει να μειώνεται όσο νυχτώνει. Το Night mode βελτιώνει κάπως τα πράγματα, αρκεί να έχεις καλά σταθεροποιημένη τη συσκευή σου, όμως και πάλι τις περισσότερες φορές λαμβάνεις ένα μάλλον τεχνητό τελικό αποτέλεσμα. Η λήψη video περιορίζεται σε ανάλυση Full HD (1080p) και είναι μια χαρά για να απαθανατίζεις μικρές καθημερινές στιγμές.

Η εμπρόσθια κάμερα περιλαμβάνει αισθητήρα 8MP f/2.0 με υποστήριξη HDR, η οποία είναι καλή για απλές selfies που ανεβάζεις σε social media και μέχρι εκεί.

Δεν έχουμε παράπονο από τις κάμερες του Realme 7i, διότι έχουμε πιάσει στα χέρια μας συσκευές πολύ μεγαλύτερου κόστους που σε γενικές γραμμές προσφέρουν τις ίδιες επιδόσεις.


Συμπέρασμα

Το Realme 7i απευθύνεται στον χρήστη που αναζητά μια όμορφη και ανθεκτική συσκευή για να περνά την ώρα του στο Διαδίκτυο, να παίζει casual games, να βγάζει καλές φωτογραφίες (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) και να μην τον απασχολεί ιδιαίτερα η μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. 

Στην Ελλάδα είναι θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα με τιμή €169 μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της COSMOTE.

Realme 7i

  • Οθόνη 6.5’’ HD+ IPS LCD (1600 x 720, αναλογία εικόνας 20:9)
  • Επεξεργαστής octa-core MediaTek Helio G85
  • Επεξεργαστής γραφικών Mali-G52 MC2
  • Μνήμη RAM 4GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 64GB eMMC 5.1 (επέκταση με microSD)
  • Κάμερα 48MP f/1.8 με PDAF + 8MP f/2.3 ultrawide 119º + 2MP f/2.4 macro
  • Εμπρόσθια κάμερα 8MP f/2.0 HDR
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος
  • dualSIM
  • WiFi 5, Bluetooth 5.0, GPS, FM radio, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα Android 10 με Realme UI
  • Μπαταρία 6000mAh με φορτιστή 18W (υποστήριξη αντίστροφης φόρτισης)
  • Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm
  • Διαστάσεις 164.5 x 75.9 x 9.8mm
  • Βάρος 208gr
  • Αποχρώσεις: Glory Silver, Victory Blue

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading