Return to Monkey Island: Το θρυλικό adventure επιστρέφει με νέο sequel!

Πότε μη λες ποτέ τελικά. Ανήμερα της πρωταπριλιάς, ο Ron Gilbert είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ετοιμάζει ένα νέο Monkey Island, αλλά λόγω της ημέρας κρατήσαμε στάση αναμονής. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές ημέρες, όμως, αφού πλέον είναι επίσημο: μέσα στο 2022 θα δούμε ένα νέο Monkey Island από την θρυλικό δημιουργό. ΝΕΟ MONKEY ISLAND ΛΕΜΕ!

Ήδη δημοσιεύθηκε το πρώτο trailer του παιχνιδιού, το οποίο θα είναι το νέο sequel του Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, κάτι που σαφέστατα είναι αρκετά παράξενο από τη στιγμή που το 1997 είχε κυκλοφορήσει το The Curse of Monkey Island. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να σταθούμε.

Καταρχάς, ο Ron Gilbert είχε αποχωρήσει από τη LucasArts μετά την κυκλοφορία του Monkey Island 2 και γι’ αυτό δεν είχε καμία συμμετοχή στο τρίτο μέρος. Δεύτερον, ο Gilbert είχε εκφράσει πολλές φορές τα προηγούμενα 25 χρόνια πως θέλει να επιστρέψει στον κόσμο του Monkey Island με το δικό του όραμα για το τρίτο μέρος, αλλά οι συζητήσεις με τη LucasArts δεν οδηγούσαν πουθενά. Τρίτον, αφότου η LucasArts πέρασε στα χέρια της Disney, ο Gilbert απευθύνθηκε μέσω Twitter στην εταιρεία ζητώντας να πληρώσει για τα δικαιώματα των Monkey Island και Maniac Mansion.

Όπως και να ΄χει, φτάσαμε στο 2022 για να βρεθεί η λύση και σήμερα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση του Return to Monkey Island. Το project αποτελεί προϊόν συνεργασίας των LucasFilm, Devolver Digital και Terrible Toybox με επικεφαλής των Ron Gilbert και σπουδαία ομάδα δημιουργών, όπως ο Dave Grossman που δούλεψε στα 2 πρώτα Monkey Island και αργότερα συνεργάστηκε με τον Tim Schafer στο Day of the Tentacle. Επιστρέφει, επίσης, ο Dominic Armato στον ρόλο του Guybrush Threepwood.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά έχουμε ΝΕΟ MONKEY ISLAND!!!

Loading