Τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη "spam" η Ρωσία

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της εταιρείας ασφαλείας Symantec, η Ρωσία έρχεται αυτή τη σιγμή τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη spam (μαζική αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων) και έκτη στην ανάπτυξη και το διαμοιρασμό κακόβουλου λογισμικού, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Γερμανία.

Οι πλέον συνηθισμένοι στόχοι είναι τα blogs και τα social networks (19.2%), οι προσωπικές ιστοσελίδες (15.6%), οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων ή οικονομικού περιεχομένου (10%), τα μουσικά/ψυχαγωγικά portas (3.8%) και οι ιστοσελίδες πορνό (2.4%). Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο Ρώσοι νομοθέτες έφτασαν στο σημείο να προτείνουν για πρώτη φορά το spamming να θεωρείται αδίκημα και να διώκεται πονικά.

Σα να μην έφταναν αυτά, τη χρονιά που μας πέρασε η Ρωσία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κυβερνο-εγκλημάτων, επιθέσεις που υπολογίζεται ότι απέφεραν στους hackers της χώρας περίπου $4.5 δις! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 36% των διαδικτυακών εγκλημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2011 αποδίδονται σε hackers που μιλούν τη ρωσική γλώσσα.

[πηγή RT]
Loading