Ρωσία: Λογοκρισία στις ιστοσελίδες σεξ, φαρμάκων, αυτοκτονιών και εξτρεμιστικών ιδεών

Ένα νέο νομοσχέδιο συνέταξε το Ρωσικό Κοινοβούλιο το οποίο προβλέπει τη λογοκρισία του Internet εντός των συνόρων της χώρας μπλοκάροντας την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες που περιέχουν "απαγαγορευμένο πορνογραφικό υλικό, διαφημίσεις φαρμάκων, περιεχόμενο που προωθεί τις αυτοκτονίες ή εξτρεμιστικές ιδέες."

Το νομοσχέδιο που στην ουσία αποτελεί μια σειρά τροποποιήσεων σε ήδη υπάρχοντες νόμους θα προταθεί αύριο (6 Ιουλίου) για νομοθετική έγκριση. Σε περίπτωση που περάσει, την εποπτεία του Internet θα αναλάβει η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι μια ιστοσελίδα περιέχει παράνομο περιεχόμενο, θα έχει περιθώριο 24 ωρών να το απομακρύνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει στη "μαύρη λίστα" και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτήν, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επεμβαίνουν ακόμα και οι αρχές.

Όπως βλέπουμε, η Ρωσία βαδίζει σε ολοένα και μεγαλύτερα επίπεδα λογοκρισίας του Διαδικτύου. Θυμίζουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της κοινωνικού δικτύου -τύπου Facebook- ως απάντηση στην αυξημένη χρήση των social media από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

[via Venturebeat]

Advertisements
This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.