Saints Row The Third: το πιο προκλητικό videogame κυκλοφορεί αύριο! [Review]

Saints Row: The Third, το πιο τρελό και προκλητικό videogame που έχει δημιουργήσει ποτέ η βιομηχανία, κυκλοφορεί από αύριο και στη χώρα μας, μέσα από την πλατφόρμα Steam!

Saints Row: The Third

Το παιχνίδι έχει αποσπάσει εξαιρετικά καλές κριτικές από το διεθνή τύπο, αλλά ταυτόχρονα έχει ήδη κατακριθεί πολλές φορές από τα παραδοσιακά ΜΜΕ για τα προκλητικά trailers, την ακραία βία, το κακόγουστο χιούμορ και τους προσβλητικούς χαρακτήρες που έχει φτιάξει η κοινότητα των gamers για το παιχνίδι αυτό.

Παρακάτω θα δούμε μερικά επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού όπως το συνηθίζουμε μέσω βίντεο:

Το βίντεο γνωστό και ως Power Trailer έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Best of Gamescom (από τη γνωστή έκθεση Gamescom της Γερμανίας) με αποτέλεσμα να το δουν εκατομμύρια gamers.

To video δείχνει μία ομάδα κρούσης του Συνδικάτου να κάνει επιδρομή σε ένα από τα Κλαμπ των Saints μέσα στο Stilwater.


Saints Row The Third - Επιδρομή σε Club των Saints by zegetron

Όλη η υπόθεση του Saints Row εξελίσσεται σε δύο πόλεις και στον πόλεμο των συμμοριών και του υποκόσμου για τον έλεγχο των πόλεων αυτών. Οι Saints που είδαμε παραπάνω ντυμένοι στα μοβ είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη τοπική συμμορία, και είναι η παράταξη με την οποία στρατεύονται και οι παίκτες του παιχνιδιού. Το Syndicate είναι ένα ευρωπαϊκής προέλευσης πανίσχυρο Συνδικάτο Εγκλήματος που έχει έρθει για να ελέγξει την περιοχή και ήδη έχει απόλυτο έλεγχο του Steelport. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το Συνδικάτο κάτω από την καθοδήγηση του Philippe Loren και των Kiki DeWynter και Viola DeWynter (που υποδείεται η Sasha Grey) να κάνει στους Saints μία πρόταση που μόνο να αρνηθούν μπορούν. και έτσι αρχίζει ο πόλεμος στο Steelport.


Saints Row The Third - Η προσφορά του Συνδικάτου by zegetron

Πέρα από την έντονα γκανγκστερική υπόθεση και την βασική πλοκή πρέπει να σημειώσουμε ότι το Saints Row The Third διαθέτει Open World κόσμο, δηλαδή κόσμο στον οποίο μπορεί κανείς να περιπλανηθεί ελεύθερα και να αναλάβει εκατοντάδες τελείως άσχετες με την υπόθεση αποστολές ή να κάνει γενικά ότι του καπνίσει. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε θεοπάλαβα ρούχα και δεκάδες χιλιάδες επιλογές σε εξοπλισμό.


Saints Row The Third - Ρούχα και εξοπλισμός by zegetron

Και φυσικά όπως κάθε παιχνίδι του είδους του έτσι και το Saints Row διαθέτει εκατοντάδες διαφορετικά οχήματα ενώ ξεχωρίζει στην εκπληκτική φυσική στην οδήγηση.


Saints Row The Third - Οχήματα και Οδήγηση by zegetron

To Saints Row The Third υποστηρίζει και multiplayer co-op. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις διάφορες παλαβομάρες που μπορεί να κάνει κανείς όταν παίζει με δύο παίκτες στο συνεργατικό Multiplayer co-op mode.


Saints Row The Third - Χαμηλές Πτήσεις by zegetron

Ας γυρίσουμε τώρα πάλι στην υπόθεση και συγκεκριμένα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις. Στο Saints Row υπάρχουν δεκάδες συμμορίες αλλά οι τρείς ισχυρότερες πέραν των Saints ελέγχονται από το Συνδικάτο. Επίσης υπάρχει η κυβερνητική δύναμη κρούσης STAG.

Το Συνδικάτο αποτελείται από παλαιστές, cyberpunks και καλοντυμένους Ευροπαίους. Η STAG είναι πάνοπλη και περιπολεί με Hoverjets, jet bikes και αεροσκάφη. Για να καταλάβουν το Steelport, οι Saints θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις δυνάμεις και να συσπειρώσουν μαστροπούς, ληστές, γορίλες, μπράβους και ζόμπι στον αγώνα για κυριαρχία.


Saints Row The Third - Pimps and Gimps by zegetron

Η μόνη στρατιωτική δύναμη που μπορεί να τα βάλει με την υπερσυμορία των Saints είναι οι STAG (Special Tactical Anti Gang unit). Εξοπλισμένοι με Hoverjets, jet bikes, laser tanks και αεροσκάφη καθώς και ένα τερατώδες αεροπλανοφόρο, οι STAG έχουν έρθει να επιβάλλουν την τάξη στο Steelport. Οι STAG τα έχουν βάλει τόσο με τους Saints όσο και με το Syndicate όπως βλέπουμε στο βίντεο.


Saints Row The Third - Shock and Awesome by zegetron

Οι Saints μπορεί να ελέγχουν το Stilwater αλλά το Steelport ανήκει στο Συνδικάτο. Μόλις οι Saints επιχειρήσουν την είσοδό τους στο Steelport θα συναντήσουν τον Killbane. Ένας επαγγελματίας παλαιστής που με την αξία του κέρδισε τον τίτλο της Ζωντανής Αποκάλυψης αφού τέλειωσε την καριέρα του Angel De La Muerte. Αλλά το ring δεν ήταν αρκετό για τον Killbane ο οποίος οργάνωσε τη δυνατότερη συμμορία του Συνδικάτου, τους Luchadores, παλαιστές τίγκα στα στεροειδή και άρχοντες του εμπορίου όπλων του Steelport. Τώρα ο Angel συμμάχησε με τους Saints σε μία προσπάθεια να ρίξουν τον Killbane από το θρόνο του μια για πάντα.


Saints Row The Third - Ο Killbane και το... by zegetron

Το Saints Row The Third (ή Saints Row 3 κατά άλλους) μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ για PS3, Xbox 360 και PC, ενώ αύριο Παρασκεύη θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα.

Loading