Samsung: Ανακοίνωσε τον πρώτο αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0

Η Samsung ετοιμάζεται για το λανσάρισμα των foldables νέας γενιάς για το 2022 και μία από τις καινοτομίες που θα δούμε σε αυτά θα είναι η ενσωμάτωση αποθηκευτικού χώρου νέας τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε το UFS 4.0 (Universal Flash Storage) που εκμεταλλεύεται την 7ης γενιάς V-NAND μνήμη και τον νέο controller που επιτρέπει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 4200MB/s και 2800ΜΒ/s αντίστοιχα.

Εκτός από μεγαλύτερες ταχύτητες, οι αποθηκευτικοί χώροι UFS 4.0 θα προσφέρουν στις συσκευές 46% καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, καθώς και διπλάσιο bandwidth (έως 23.2Gbps ανά κανάλι) που χαρακτηρίζεται από τη Samsung ως ιδανικό για τις ανάγκες των 5G smartphones που έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας μεγάλων πακέτων δεδομένων.

Εκτός από την κατηγορία των smartphones, η Samsung εκτιμά πως θα δούμε UFS 4.0 αποθηκευτικό χώρο έως 1TB σε συσκευές VR, AR και συστήματα αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει πως μελλοντικά θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές με 512GB και 1TB αποθηκευτικό χώρο.

Η μαζική παραγωγή των UFS 4.0 αποθηκευτικών χώρων θα ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022, οπότε θα είναι διαθέσιμα για τα νέας γενιάς foldables της Samsung που αναμένονται το φθινόπωρο.

Loading