Samsung: Αποστολές 6.7 εκατ. 5G smartphones μέσα στο 2019

Μέσα στο 2019 ξεκίνησε η λειτουργία δικτύων 5G σε πολύ περιορισμένη κλίμακα και μόνο σε ορισμένες χώρες παγκοσμίως, αλλά το καταναλωτικό κοινό δείχνει ήδη την διάθεση του να υιοθετήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη νέα τεχνολογία αν κρίνουμε από τις πωλήσεις που ανακοίνωσε σήμερα η Samsung.

Η κορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε πως πραγματοποίησε περισσότερες από 6.7 εκατομμύρια αποστολές 5G smartphones μέσα στο 2019, αριθμός που σπάζει σε 5 μοντέλα: Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 5G, Galaxy Note10+ 5G, Galaxy A90 5G και φυσικά το Galaxy Fold 5G. Με δεδομένο ότι μέσα στο 2020 περιμένουμε το γενικότερο λανσάρισμα δικτύων 5G σε πολύ περισσότερες αγορές και την ενσωμάτωση 5G modems σε πιο προσιτά mid-range smartphones, τα νούμερα αναμένεταιι ότι θα εκτοξευθούν. Εξάλλου, η Samsung θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 το πρώτο 5G tablet της αγοράς, το Galaxy Tab S6 5G.

Όπως δήλωσε ο κ. TM Roh, πρόεδρος και επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης του τμήματος IT & Mobile Communications της Samsung,

Οι καταναλωτές δεν βλέπουν την ώρα να ζήσουν την εμπειρία του 5G και είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε ένα ισχυρό πορτφόλιο συσκευών με αυτή τη δυνατότητα. Για τη Samsung, το 2020 θα αποτελέσει τη χρονιά του 5G και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες σε ακόμη περισσότερες κατηγορίες συσκευών. Σαν εταιρεία, έχουμε ασχοληθεί επάνω στην έρευνα των 5G δικτύων σχεδόν μια δεκαετία προτού γίνει διαθέσιμη η τεχνολογία στην αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Samsung κατέχει ήδη το 53.9% της αγοράς των 5G smartphones.

[Samsung]

Loading