Samsung: Διευρύνει ακόμη περισσότερο το οικοσύστημα ευεξίας με πληθώρα υπηρεσιών

Η Samsung Electronics παρουσίασε μια σειρά νέων εργαλείων ενόψει του Samsung Developer Conference 2022 (SDC2022) που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές και γενικότερα την κοινότητα να διαμορφώσουν συνήθειες ευεξίας και ασφάλειας για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν: το πρόγραμμα Samsung Privileged Health SDK για επιλεγμένους συνεργάτες, το Fall Detection API για την υποστήριξη της ασφάλειας των χρηστών, τη νέα ολοκληρωμένη ερευνητική λύση της Samsung για προγραμματιστές που ασχολούνται με την εκπαίδευση ή την κλινική και υγειονομική περίθαλψη, καθώς και συνεχείς ευκαιρίες για συνεργάτες με το Health Connect.

Samsung Privileged Health SDK: Προώθηση της προληπτικής ασφάλειας στην οδήγηση

Η Samsung συνεργάζεται με επιλεγμένους ηγέτες του κλάδου για την ανάπτυξη εξατομικευμένων υπηρεσιών ευεξίας. Εστιάζοντας μεταξύ άλλων στον τομέα της ασφάλειας, η εταιρεία συνάπτει συνεργασίες που θα παρέχουν ολοκαίνουργια εργαλεία πρόληψης για να κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους, εντοπίζοντας πρώιμες ενδείξεις κόπωσης και άγχους του οδηγού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της Samsung με την Tobii, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία παρακολούθησης ματιών (eye-tracking) και υπολογισμoύ προσοχής που αναπτύσσει ένα λογισμικό για την παρακολούθηση της υπνηλίας. Εάν οι χρήστες το επιλέξουν, το Privileged Health SDK της Samsung επιτρέπει στην Tobii να αντιλαμβάνεται τον καρδιακό ρυθμό σε πραγματικό χρόνο, ο οποίος καταγράφεται από τους αισθητήρες του Galaxy Watch και, να τους επεξεργάζεται για να προσδιορίσει τα επίπεδα υπνηλίας του χρήστη. Επίσης, η Harman, ηγέτης στην τεχνολογία συνδεδεμένων αυτοκινήτων, τις καινοτομίες ήχου και τις λύσεις IoT, εισήγαγε πρόσφατα το Ready Care, μια ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη λύση για την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Οι χρήστες μπορούν να επιτρέψουν στο Ready Care να καταγράφει πληροφορίες για την απόσπαση της προσοχής, την κούραση, τις ζωτικές λειτουργίες, το γνωστικό φορτίο και το επίπεδο άγχους και μπορούν να παρέχουν προτάσεις για εναλλακτικές διαδρομές, με στόχο τη μείωση του άγχους του οδηγού.

Υπηρεσίες Ευεξίας: Νέο API ανίχνευσης πτώσης για βελτιωμένες δυνατότητες ασφάλειας

Οι υπηρεσίες ευεξίας της Samsung παρέχουν διεπαφές API που επιτρέπουν σε προγραμματιστές και τρίτα μέρη να αξιοποιήσουν τους ισχυρούς αισθητήρες και τους αλγόριθμους του Galaxy Watch για ακόμη πιο ακριβείς και προηγμένες λειτουργίες ευεξίας. Η Samsung εισάγει μια νέα τεχνολογία API στο οικοσύστημα της που προσφέρει προσαρμοζόμενη ευαισθησία για την ανίχνευση πτώσης, ενισχύοντας την προληπτική ασφάλεια και προετοιμάζοντας το πεδίο για ακόμη περισσότερες υπηρεσίες στο μέλλον.

Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να δημιουργούν υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους ανίχνευσης πτώσης του Galaxy Watch, που αντιλαμβάνονται το παραπάτημα ή την πτώση ενός χρήστη συνδυάζοντας διαφορετικούς αισθητήρες, όπως το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο. Η συγκεκριμένη διεπαφή API επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για χρήστες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα ατυχήματα. Επιπλέον, οι χρήστες του οικοσυστήματος Samsung Galaxy μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν τα επίπεδα ευαισθησίας (είτε στέκονται ακίνητοι, βρίσκονται εν κινήσει ή κατά την άσκηση) μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable. Όπως η παρακολούθηση ύπνου που ανιχνεύει ανήσυχες κινήσεις ή πτώση από το κρεβάτι για να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του ύπνου ενός χρήστη, αυτή η διεπαφή API ανοίγει όλες τις νέες ευκαιρίες για προγραμματιστές και χρήστες.

Ερευνητική λύση από άκρο σε άκρο

Η Samsung εισάγει, επίσης, ένα έργο ανοιχτού κώδικα για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν SDK, σύστημα υποστήριξης και ένα portal για ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στις εφαρμογές ευεξίας. Αυτό το σύνολο εργαλείων υγειονομικής περίθαλψης «όλα σε ένα» ενδυναμώνει την έρευνα και τις κλινικές εμπειρίες, ξεκινώντας από το επίπεδο προγραμματιστών και παρέχει προηγμένες πληροφορίες μέσω των Galaxy Watches και των Galaxy φορητών συσκευών, για την υποστήριξη της ιατρικής έρευνας σε ιδρύματα, νοσοκομεία, κέντρα ευεξίας και όχι μόνο.

Μάλιστα, οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το έργο ανοιχτού κώδικα για να δημιουργήσουν ενότητες που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε μια μελέτη, απλοποιώντας τη διαδικασία ενσωμάτωσης. Ακόμη, υπάρχουν διαθέσιμα ευέλικτα πρότυπα ερευνών που προσαρμόζονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των οργανισμών. Τα πρότυπα αυτά διευκολύνουν τη συλλογή δεδομένων και πληροφοριών από φορητές συσκευές, ενώ οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται με χρήσιμες πληροφορίες σε όλη τη διαδικασία έρευνας. Στη συνέχεια, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα των συμμετεχόντων μεταφέρονται στο σύστημα υποστήριξης, όπου οι κοινότητες ευεξίας και ιατρικής παρακολούθησης αναλύουν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για να ενημερώσουν τα σχέδια θεραπείας ασθενών, την επερχόμενη έρευνα και πολλά άλλα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο έργο θα ανακοινωθούν στην κεντρική ομιλία του SDC22 από τον Sebastian Seung, Πρόεδρο και Επικεφαλής του Samsung Research.

Health Connect: Περισσότερες πληροφορίες και έλεγχος δεδομένων

Το Health Connect, που ανακοινώθηκε σε συνεργασία με την Google την άνοιξη του 2022, προσφέρει στους προγραμματιστές ένα ενιαίο σύνολο διεπαφών API που επιτρέπουν την απρόσκοπτη δημιουργία νέων εμπειριών για την φυσική κατάσταση και την ευεξία. Διαθέσιμο προς το παρόν σε έκδοση beta, το Health Connect προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου απορρήτου, διευκολύνοντας την παροχή άδειας σε εφαρμογές ευεξίας και φυσικής κατάστασης με τις οποίες επιθυμούν να μοιράζονται δεδομένα από τη συσκευή τους. Τώρα, η Samsung Health και η Fitbit, μαζί με κορυφαίες εφαρμογές ευεξίας και φυσικής κατάστασης, όπως οι Leap Fitness, MyFitnessPal και Withings, έχουν ενσωματώσει το Health Connect για να προσφέρουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή και ολιστική εμπειρία ευεξίας. Επιπλέον, με την άδεια του χρήστη, οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να αξιοποιήσουν ορισμένα από τα δεδομένα του Health Connect, προκειμένου να παρέχουν στους χρήστες μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ευεξίας τους.

Η Samsung δεσμεύεται να προσφέρει στην κοινότητά της, που περιλαμβάνει τους Samsung χρήστες, τρίτα μέρη, προγραμματιστές και άλλους, αναβαθμισμένα εργαλεία και μέσα για τη δημιουργία και την αξιοποίηση ακόμη πιο συνδεδεμένων και ποικίλων υπηρεσιών ευεξίας. Ως μέρος των πρωταρχικών πρωτοβουλιών ευεξίας της Samsung, η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει ένα οικοσύστημα που διαρκώς επεκτείνεται και για το οποίο η κοινότητα της Samsung θα ενημερωθεί κατά τη διάρκεια του SDC22, παρέχοντας στους χρήστες την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για την ευεξία και την ευημερία τους.

Loading