Samsung: Επιβεβαίωσε ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα της στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο

Η Samsung απέστειλε ειδοποιήσεις στους χρήστες των συσκευών της στις ΗΠΑ για να τους ενημερώσει σχετικά με παραβίαση των συστημάτων της τον περασμένο Ιούλιο. Από τις 4 Αυγούστου 2022 έχει ξεκινήσει έρευνα σε συνεργασία με εταιρεία κυβερνοασφαλείας και τις αρχές επιβολής του νόμου στην χώρα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών στους hackers.

Στο email της εταιρείας σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί σίγουρα οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή οι πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες των χρηστών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως έχουν αποκαλυφθεί ονόματα, επαφές, δημογραφικές πληροφορίες, ημερομηνίες γεννήσεως και πληροφορίες σχετικές με τις συσκευές των χρηστών. Παρόλα αυτά, καλεί τους χρήστες να ελέγχουν τακτικά τις τραπεζικές αναφορές για ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Θα περιμένουμε μερικές ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της Samsung και ευελπιστούμε ότι το κενό ασφαλείας αφορά όντως μόνο τις βάσεις δεδομένων και τα συστήματα της στις ΗΠΑ.

[Samsung]

Loading