Samsung Exynos 2200 SoC: Επίσημα το πρώτο mobile SoC με επεξεργαστή γραφικών από την AMD

Με μία εβδομάδα καθυστέρηση η Samsung προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Exynos 2200 SoC, το νέο premium chipset που θα χρησιμοποιηθεί στις ναυαρχίδες της και το πρώτο που έρχεται με επεξεργαστή γραφικών από την AMD βασισμένο στην τεχνολογία RDNA 2 των παιχνιδοκονσολών τελευταίας γενιάς.

Το Samsung Exynos 2200 SoC είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4nm περιλαμβάνει octa-core CPU (1x Cortex-X2 + 3x Cortex-A710 + 4x Cortex-A510), υποστηρίζει μνήμες LPDDR5 RAM και UFS 3.1, ενώ το ενσωματωμένο 5G modem καλύπτει δίκτυα sub-6GHz και mmWave για ταχύτητες downlink έως 10Gbps (θεωρητικά). Επιπλέον, είναι το πρώτο SoC της εταιρείας που υποστηρίζει το πρότυπο 3GPP Rel. 16 για καλύτερη κάλυψη και μικρότερο χρόνο καθυστέρησης.

Ακόμη, έχει ενσωματωθεί βελτιωμένη NPU για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εκτέλεση διεργασιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, υποστηρίζει κάμερες έως 200MP (8K@30fps video), αλλά και οθόνες με ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 144Hz.

Το κυριότερο selling point δεν είναι άλλο από τον επεξεργαστή γραφικών Xclipse 820 GPU που βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2 της AMD. Η εταιρεία κάνει λόγο για μοναδικές δυνατότητες (π.χ. Ray Tracing, VRS) που θα φέρουν μια νέα εποχή στον χώρο του mobile gaming.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τον δούμε στη σειρά Samsung Galaxy S22 που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Loading