Samsung Exynos Auto V9: Ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας για αυτοκίνητα

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας της με την Audi, η Samsung προχώρησε σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση του πρώτου επεξεργαστή της για αυτοκίνητα. Ο λόγος για το Samsung Exynos Auto V9 SoC, το οποίο προορίζεται για χρήση στα επόμενης γενιάς συστήματα ψυχαγωγίας της Audi που αναμένεται ότι θα κάνουν την εμφάνιση τους από το 2021 στα οχήματα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Samsung Exynos Auto V9 SoC έχει σχεδιαστεί ειδικά για προηγμένα συστήματα infotainment, επιτρέποντας την αναπαραγωγή περιεχομένου σε πολλαπλές οθόνες για μια ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική εμπειρία. Η κατασκευή του έχει γίνει με την αρχιτεκτονική κλίμακας 8nm και περιλαμβάνι octa-core CPU (Cortex-A76 χρονισμένους έως 2.1GHz), επεξεργαστή γραφικών ARM Mali G76 GPU, premium επεξεργαστή ήχου HiFi 4 και εξελιγμένο συν-επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης (NPU).

Ακόμη, υποστηρίζει μνήμες LPDDR4 και LPDDR5 DRAM, το πρότυπο ασφαλείας ASIL-B (Automotive Safety Integrity Level) και μπορεί να "σηκώσει" έως 6 οθόνες και 12 κάμερες στο ίδιο όχημα. Ο επεξεργαστής γραφικών διαχωρίζει τους πυρήνες του σε τρία διαφορετικά μέρη για να τροδοφοτεί την κεντρική οθόνη και τις οθόνες στο πίσω μέρος που χρησιμοποιούνται κυρίως για διασκέδαση.

[Samsung]

Loading