Δεν χρειάστηκε να περάσουν 6 μήνες από την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note8 για να το δούμε στο επίσημο κατάστημα της Microsoft, όπως δηλαδή είχε γίνει με τα Samsung Galaxy S8/S8+. Η εταιρεία πρόσθεσε την τελευταία ναυαρχίδα στον κατάλογο των Android συσκευών που μπορεί να βρει κανείς στο Microsoft Store, το οποίο πωλείται σε τιμή $929.99.

Στην ίδια φιλοσοφία με τα Galaxy S8/S8+, το Samsung Galaxy Note8 έρχεται με το TouchWiz launcher της Samsung και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει από μόνος του το Microsoft Launcher και τις υπόλοιπες εφαρμογές της Microsoft, όπως Office, Cortana, Outlook κλπ.

Γενικότερα, η Microsoft φαίνεται να επενδύει σε κορυφαία high-end smartphones άλλων κατασκευαστών για να προωθήσει τις υπηρεσίες της, αλλά σε πρώτη φάση δεν πιέζει τον καταναλωτή με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της. Παρόλα αυτά, αφήνει αυτήν την περιγραφή:

"Με το Microsoft Launcher, διαθέσιμο στο Google Play, μπορείς να έχεις πρόσβαση στο ημερολόγιο, τα αρχεία και την πρόσφατη δραστηριότητά σου στο προσωπικό σου feed. Άνοιξε φωτογραφίες, αρχεία και ιστοσελίδες από το Windows PC με λογαριασμό Microsoft έτσι ώστε να εργάζεσαι παράλληλα με το Android smartphone και τον υπολογιστή σου"

[via]

Advertisements