Samsung Galaxy S21 5G : Η κορυφαία τεχνολογία στην υπηρεσία του σύγχρονου χρήστη


Σε αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία COVID19, έχουμε αντιληφθεί όλοι παγκοσμίως το πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία για την καθημερινότητα μας. Αν μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζαμε τα τεχνολογικά επιτεύγματα ως μέσα για τη διασκέδαση και την εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες (βλ. Internet, κοινωνικά δίκτυα), πλέον έχουν αναδειχθεί πολύ πιο σημαντικές ανάγκες όπως αυτές της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης και, το πιο σημαντικό, της επαφής με τους αγαπημένους μας.

Όταν η Samsung αποφάσισε να μπει στην αγορά των smartphones, ο στόχος της δεν ήταν απλά η κατάκτηση της κορυφής στο κομμάτι των πωλήσεων, αλλά να ηγηθεί της εξέλιξης νέων τεχνολογιών που θα προσφέρουν λύσεις στους καταναλωτές. Το γεγονός ότι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει με σχετική άνεση στην πρώτη θέση των κατασκευαστών παρά τον έντονο ανταγωνισμό, οφείλεται τόσο στην αξιοπιστία του brand της, όσο και στη βασική φιλοσοφία της: ακούει πραγματικά τους χρήστες για να τους προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τις ανάγκες τους.

sm-g998-s21ultra-phantom-black-front-201110.jpg

Εδώ και πάνω από μια δεκαετία η Samsung κατασκευάζει ακαταμάχητα smartphones και η νέα σειρά Galaxy S21 αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η εταιρεία γνωρίζει πως να κερδίζει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Τα τρία 5G μοντέλα με ονομασίες Galaxy S21, Galaxy S21+ και Galaxy S21 Ultra εξασφαλίζουν μια απαράμιλλη premium εμπειρία χρήσης και υπερέχουν σε όλους τους τομείς, όπως σχεδιασμό-κατασκευή, οθόνη, απόδοση και φυσικά την κάμερα. Σε μια εποχή όπου η εικόνα και το video παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο για να ξεχωρίσεις, η Samsung υπόσχεται ότι κάθε ημέρα και κάθε στιγμή θα είναι επικές με τα νέα μοντέλα της σειράς.

Η επιλογή για την κυκλοφορία τριών μοντέλων δεν έγινε καθόλου τυχαία από τη Samsung και το κάθε ένα από αυτά έρχεται να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες διαφορετικών χρηστών. Οι φανατικοί με την τεχνολογία θα ενθουσιαστούν με το Galaxy S21 Ultra, την πιο premium πρόταση με την πιο εξελιγμένη οθόνη που για πρώτη φορά υποστηρίζει της γραφίδα S Pen και κάμερα επαγγελματικού επιπέδου, ενώ τα Galaxy S21 και Galaxy S21+ δίνουν πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνολογίες σε όσους δεν επιθυμούν να ανέβουν οικονομικά ως την super premium κλίμακα.

Μιλώντας για τη σειρά Samsung Galaxy S21 θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα το motto της εταιρείας: υπάρχει ένα Galaxy για τον κάθε χρήστη. Τα τρία μοντέλα της σειράς προσφέρουν σε γενικές γραμμές την ίδια απόδοση, υποστηρίζουν δίκτυα 5G, διαθέτουν οθόνες με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, χρησιμοποιούν την ίδια έκδοση του λειτουργικού συστήματος και το περιβάλλον χρήσης OneUI, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και η κατασκευή τους είναι πιστοποιημένη για προστασία από νερό και σκόνη. Οι διαφορές τους εντοπίζονται σε συγκεκριμένους τομείς, όπως το μέγεθος της οθόνης, η μνήμη RAM και ο αποθηκευτικός χώρος, η χωρητικότητα της μπαταρίας και φυσικά στους αισθητήρες της κάμερας του Galaxy S21 Ultra που πηγαίνει τη mobile φωτογραφία / κινηματογράφηση σε άλλο επίπεδο. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το τελευταίο.

samsung-galaxys21-dynamicaloed.jpg

Εξαιρετικός σχεδιασμός, εκπληκτική οθόνη και γραφίδα S Pen

Η ultra-premium πρόταση της εταιρείας τραβά τα βλέμματα με την πρώτη ματιά χάριν στον μοναδικό σχεδιασμό του camera module. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής ενισχύεται από την επικάλυψη Gorilla Glass Victus της Coring που το προστατεύει αποτελεσματικά από γρατζουνιές και χτυπήματα, ενώ είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68.

Στην πρόσοψη δεσπόζει η εκπληκτική οθόνη 6.8’’ Dynamic AMOLED 2X ανάλυσης QHD+ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανεπανάληπτη φωτεινότητα έως 1500nits. Να τονίσουμε ότι ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας προσαρμόζεται αυτόματα από 10Hz έως 120Hz προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια (είναι μάλιστα το πρώτο low-power OLED panel), και τα 120Hz παραμένουν ενεργά στην πλήρη ανάλυση.

Το Infinity-O panel εξασφαλίζει ότι η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πρόσοψη και για απρόσκοπτη θέαση, ενώ μια σημαντική καινοτομία είναι η τεχνολογία Eye Comfort που μειώνει αυτόματα το ποσοστό της ζημιογόνου μπλε ακτινοβολίας ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό, έτσι ώστε να προστατεύονται τα μάτια του χρήστη. Όσοι παρακολουθείτε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ή παίζετε games για αρκετές ώρες, θα καταλάβετε ότι πλέον δεν κουράζονται τα μάτια σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Galaxy S21 Ultra είναι το πρώτο smartphone της Samsung που υποστηρίζει τη γραφίδα S Pen για να κρατάς σημειώσεις, να επεξεργάζεσαι έγγραφα και φωτογραφίες κ.ά. με άνεση.

samsung-galaxys21-storage.jpg

Κορυφαία απόδοση, συνδεσιμότητα και αυτονομία

Στην καρδιά του Galaxy S21 Ultra βρίσκεται το πανίσχυρο octa-core Exynos 2100 SoC που προσφέρει 20% καλύτερη απόδοση στον επεξεργαστή, 33% καλύτερα γραφικά και 2x φορές ταχύτερη απόδοση στις διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης σε σύγκριση με το περυσινό μοντέλο. Ο συνδυασμός με τα 12GB + 128/256GB ή 16GB + 512GB μνήμης RAM / αποθηκευτικού χώρου αποτελεί εγγύηση ομαλής και απίστευτα γρήγορης λειτουργίας σε κάθε σενάριο.

Η εταιρεία εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας υπερήχων της Qualcomm για το βιομετρικό ξεκλείδωμα, αλλά αυτή φορά έχει τοποθετήσει κάτω από την οθόνη τη νέα και σημαντικά βελτιωμένη έκδοση που καλύπτει μεγαλύτερη περιοχή, λειτουργεί ταχύτατα και αξιόπιστα. Σε μια εποχή που ο κόσμος φορά μάσκες, το ξεκλείδωμα με το δάχτυλο είναι αναμφίβολα πολύ πιο βολικό απ’ οτιδήποτε άλλο.

Η συνολική απόδοση του Galaxy S21 Ultra επηρεάζεται φυσικά άμεσα από το περιβάλλον χρήσης One UI 3.1 που βασίζεται στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android (Android 11). Πιο ελαφρύ και βελτιστοποιημένο από ποτέ, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο από νέες λειτουργίες που δίνουν λύση σε κάθε ανάγκη χωρίς να κουράζουν τη συσκευή και τον χρήστη. Η Samsung έχει ανακοινώσει, μάλιστα, αναβαθμίσεις του συστήματος για τουλάχιστον τρία χρόνια.

samsung-galaxys21-battery.jpg

Από πλευράς συνδεσιμότητας είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που υποστηρίζουν το πρότυπο WiFi 6E, το οποίο εκμεταλλεύεται τη συχνότητα των 6GHz και προσφέρει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις. Φυσικά, το Galaxy S21 υποστηρίζει σύνδεση σε δίκτυα 5G και μάλιστα σε ταχύτητες έως 7.35Gbps για αστραπιαία πλοήγηση στο Internet, ταχύτατη λήψη video και gaming χωρίς καθυστερήσεις. Αξιοσημείωτη και η υποστήριξη της τεχνολογίας Ultra-Wide Band (UWB) που ανοίγει νέους δρόμους για την ασύρματη μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση (π.χ. ξεκλείδωμα αυτοκινήτου με το smartphone).

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, το Galaxy S21 Ultra διαθέτει μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh που καλύπτει τον χρήστη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με μία φόρτιση ακόμα και σε βαριά χρήση της συσκευής. Η συσκευή υποστηρίζει φόρτιση έως 25W, μια ισχύς που είναι αρκετή για να τη φορτίσει πλήρως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα προστατεύει τη μπαταρία για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε βάθος χρόνου. Υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση άλλων συσκευών όταν τα ακουμπάς στην πλάτη του.

samsung-galaxys21-spacezoom.jpg

Πρωτοποριακή κάμερα επαγγελματικού επιπέδου

Συνεχίζοντας την παράδοση που τη θέλει να ηγείται των εξελίξεων στον τομέα της κάμερας, η Samsung ανεβάζει τον πήχη για άλλη μια φορά με το Galaxy S21 Ultra. Είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που χρησιμοποιεί τον νέο κύριο αισθητήρα ISOCELL HM3 108MP και έχει ενισχύσει τις δυνατότητες λήψης φωτογραφίας και video με μοναδικές νέες τεχνολογίες και λειτουργίες.

Οι απίστευτα καθαρές και λεπτομερείς λήψεις σε πλήρη ανάλυση 108MP δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει zoom και να “κόψει” νέες φωτογραφίες μέσα από την αρχική λήψη χωρίς καμία απώλεια. Για πρώτη φορά, επίσης, υποστηρίζεται η δυνατότητα λήψης 4K video σε 60fps με όλους τους φακούς (εμπρός και πίσω) και με επιλογή αρχείου 12-bit RAW δεν χάνεται καμία λεπτομέρεια κατά την επεξεργασία.

Ακόμα μία καινοτομία είναι η τοποθέτηση δύο τηλεφακών στη διάταξη της πίσω κάμερας, ένας με 3x οπτικό zoom και ένας με 10x οπτικό zoom, αμφότεροι εξοπλισμένοι με τεχνολογία Dual Pixel για πεντακάθαρες λήψεις από μακρινή απόσταση. Το ψηφιακό zoom φτάνει έως 100x (Space Zoom) και έχει ενσωματωθεί λειτουργία Zoom Lock που “κλειδώνει” το αντικείμενο στο κάδρο χωρίς να χρειάζεσαι τρίποδο! Ετοιμαστείτε για ανεπανάληπτες λήψεις της πανσέληνου και όχι μόνο.

samsung-galaxys21-nightmode.jpg

Για τους λάτρεις των πορτραίτων, η Samsung έχει φροντίσει να συμπεριλάβει αρκετά σενάρια φωτισμού για επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφήσεις με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χάριν στο ξεχωριστό Night Mode για το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας.

Ειδικά για τη λήψη video να αναφέρουμε ότι υποστηρίζεται ανάλυση έως 8K και μάλιστα με λειτουργία 8K Snap για να εξάγεις μεμονωμένες φωτογραφίες ανάλυσης έως 33MP μέσα από το video. Η λειτουργία Super Steady εξασφαλίζει τρομερή σταθερότητα χωρίς να χρειάζεσαι gimbal και το Director’s View προσθέτει ακόμα δύο καινοτόμες λειτουργίες που θα λατρέψουν όσοι ασχολούνται με το vlogging. Η πρώτη από αυτές είναι το Multi-camera standby που σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις κάμερα κατά τη διάρκεια της εγγραφής του video βλέποντας σε προεπισκόπηση τη λήψη κάθε φακού για να επιλέγεις άμεσα αυτή που σου αρέσει, ενώ το Vlogger mode ενεργοποιεί τη λήψη video ταυτόχρονα από την εμπρόσθια και την πίσω κάμερα.

Τέλος, η Samsung έχει ενισχύσει τη λειτουργία Single Take, που δίνει τη δυνατότητα ταυτοχρονης λήψης φωτογραφιών και videos από όλες τις κάμερες με ένα άγγιγμα, με την Τεχνητή Νοημοσύνη να αναλαμβάνει το έργο της επιλογής ανάλογα με το σκηνικό.

Ένα Samsung Galaxy S21 5G για τον κάθε χρήστη

Το Samsung Galaxy S21 Ultra είναι ξεκάθαρα η συσκευή που απευθύνεται στον χρήστη που θέλει εδώ και τώρα τις κορυφαίες τεχνολογίες χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τα Galaxy S21 και Galaxy S21+ υστερούν.

Τουναντίον, αμφότερα αποτελούν ναυαρχίδες που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη όχι μόνο για τα σημερινά δεδομένα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Προσφέρουν εκπληκτική οθόνη, πανίσχυρο επεξεργαστή, επικές δυνατότητες για την κάμερα, μεγάλη αυτονομία και πρόσβαση σε πληθώρα νέων τεχνολογιών και λειτουργιών.

*Sponsored by Samsung

Loading